1.5.14

Το Ποτάμι θέλει τον Γερμανό του...


 Πολλοί είναι αυτοί που κάποια στιγ­μή έχουν φωνάξει αναστενάζοντας από αγανάκτηση ή κομπάζοντας με υπεροψία «ρε, κάνε με εμένα πρω­θυπουργό για μια βδομάδα και θα δεις...».

Κάποιοι μάλιστα δεν διστάζουν να...
αποκαλύψουν και τη μαγική συ­νταγή που έχουν στη διάθεσή τους για να βάλουν μια τάξη: «Θα λύνα­με όλα τα προβλήματά μας αν κάθε ελληνική οικογένεια προχωρούσε στην αδελφοποίησή της με μια γερμανική και ανέθετε σε αυτήν την πλήρη διαχείριση των οικονομικών της».

Η πιο πάνω «ιδέα» δεν είναι μια ατάκα του καφενείου. Δεν προέρχεται από κάποιον απο­γοητευμένο ξερόλα, που έχοντας πιει τα ουζάκια του λέει και μια κουβέντα παραπάνω στους φίλους του. Είναι... πρόταση, διατυπωμένη εγγράφως, από τον Σταύρο Τσακυράκη, καθηγη­τή Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, υποψήφιο ευρω­βουλευτή με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη.
 
Η εν λόγω πρόταση αποτελεί την κατάληξη του δεκαλόγου των ιδεών που διατύπωσε σε άρθρο του στην ιστοσελίδα ρ^Οςοη.^ ο κα­θηγητής και υποψήφιος ευρωβουλευτής. Κα­θώς ομολογουμένως το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη δεν έχει καταφέρει να αποσαφηνί­σει τις θέσεις του σε μια σειρά από ζητήματα (ή μήπως έχει καταφέρει μια χαρά να τις αποκρύ­ψει;) η πρόταση του καθηγητή Τσακυράκη για την αδελφοποίηση των ελληνικών οικογενει­ών με γερμανικές αξίζει την προσοχή μας (και τον χώρο μας). Έγραψε, λοιπόν, ο καθηγητής πριν από καμιά δεκαπενταριά μέρες:
 
Διαβάστε ΕΔΩ, όλοκληρο το κείμενο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: