2.5.14

Οι επόμενες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ...


Στο πολιτικό πεδίο προγραμματίζει να μεταφέρει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ την κόντρα με τη Νέα Δημοκρατία, αφού εκτιμά ότι το success story της κυβέρνησης στην οικονομία δεν αποδίδει τα αναμενόμενα πολιτικά οφέλη.

Η Κουμουνδούρου έχει αποφασίσει ...
στις κλειστές συσκέψεις της ηγετικής ομάδας να αναδείξει την κρίση στρατηγικής που κατά την εκτίμησή της αρχίζει να εκδηλώνεται στη συντηρητική παράταξη, ως «σύμπτωμα» της κρίσης αυτής θεωρούν τόσο τα «μηνύματα με νόημα» που αποστέλλει η Ντόρα Μπακογιάννη (πρόσφατα, άλλωστε, δήλωσε πως η ΝΔ είναι πλέον «μικρό κόμμα»), αλλά και η καραμανλική πλευρά, επικαλούμενη τα tweets του Ευάγγελου Αντώναρου αλλά και την αποστασιοποίηση του πρώην πρωθυπουργού, που εμφανίζεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος για τις διαρροές περί μετεξέλιξης της ΝΔ σε «Νέα Ελλάδα».

Παράλληλα, υπογραμμίζουν και τις εξελίξεις στα δεξιά της ΝΔ, θεωρώντας πως ο Τάκης Μπαλτάκος δεν αποτελεί παρά την κορυφή του παγόβουνου. Η εκτίμηση των επιτελών της Κουμουνδούρου, σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, είναι πως μετά τις εκλογές η ΝΔ θα βυθιστεί σε βαθύτερη κρίση και στην κατεύθυνση αυτή αναπροσαρμόζουν την τακτική τους για την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών, μια μέρα που εκτιμάται ότι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για όλους, ακόμα και για τους νικητές της κάλπης, εφόσον βεβαίως υπάρξουν νικητές και δεν διαμορφωθεί ένα ακόμα περισσότερο θολό τοπίο.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ταυτόχρονα, αποφάσισε να αναδείξει ακόμα περισσότερο τις εσωτερικές διεργασίες στην Ελιά και το ΠΑΣΟΚ, δίνοντας έμφαση στη στάση του Γιώργου Παπανδρέου και την αντιπαράθεσή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Η Κουμουνδούρου θα ήθελε μάλιστα την επομένη των ευρωεκλογών να μην ανασυνταχθεί ο χώρος, κάτι που ούτως ή άλλως δυσκολεύει ιδίως στην περίπτωση που ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι λάβουν υψηλότερο ποσοστό από την Ελιά και τη ΔΗΜΑΡ. Σε μια τέτοια περίπτωση εκτιμάται πως ο Στ. Θεοδωράκης απλώς θα θελήσει να απορροφήσει ένα μεγάλο μέρος των δύο αυτών κομμάτων και κυρίως του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Στόχος ο Πλεύρης και ο Άρης

Η Κουμουνδούρου, πάντως, πέρασε χθες στην αντεπίθεση μετά την κριτική που δέχθηκε για τη συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο της του συνταγματολόγου Ηλία Νικολόπουλου. Στόχος ο Αθανάσιος Πλεύρης που συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του Άρη Σπηλιωτόπουλου, μετά και τη σχετική ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου.

«Η συμμετοχή του Θ. Πλεύρη στο συνδυασμό του Άρη Σπηλιωτόπουλου για τη διεκδίκηση του πρώτου δήμου της χώρας, συνιστά άλλο ένα δείγμα της ακροδεξιάς στροφής της ΝΔ και της διολίσθησής της σε ακραίες θέσεις. Η ευθύνη για την πλούσια συλλογή των ακροδεξιών και των αρνητών του ολοκαυτώματος στη ΝΔ βαραίνει τον ίδιο τον κ. Σαμαρά, μιας και μερίμνησε προσωπικά για την συστράτευσή τους στο ομόδοξο επιτελείο του» τονίζεται σε χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και προστίθεται:

«Αναρωτιόμαστε, πώς απαντά το κυβερνητικό κόμμα στην ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας που κατηγορεί ευθέως τον κ. Πλεύρη για αντισημιτισμό και μισαλλοδοξία; Ο δε εκλεκτός του κ. Σαμαρά για το δήμο της Αθήνας είναι έκθετος. Ο ελληνικός λαός και ο λαός της Αθήνας αναμένει απαντήσεις. Εξάλλου, όπως έχει πει παλιότερα και ο κ. Κεδίκογλου «δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι».

Στη Μυτιλήνη σήμερα ο Αλ. Τσίπρας

Στη Μυτιλήνη θα βρίσκεται σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς, στις 8 το βράδυ.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: