30.5.14

Ανακατεύουν την «τράπουλα»...


Στο δεύτερο 15ηνθήμερο του Ιουνίου θα ανακοινωθούν πιθανότατα οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, αν και...
σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr ο Ευ. Βενιζέλος επέμεινε στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό να γίνει στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

Από τη μία οι υποχρεώσεις της χώρας μας λόγω ευρωπαϊκής προεδρίας και από την άλλη η συμφωνία που θα πρέπει να υπάρξει μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων στα πρόσωπα και τα χαρτοφυλάκια που θα αναλάβουν μεταθέτουν τον ανασχηματισμό για λίγες ακόμα μέρες.

«Ο ανασχηματισμός απαιτεί προεργασία και να ληφθούν υπόψιν οι υποχρεώσεις της χώρας σχετικά με τη προεδρία. Θα είναι στοχευμένος στις ανάγκες κυβερνητικού έργου και δεν θα είναι για εσωτερική κατανάλωση» σημείωσε αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης στο Μαξίμου ανώτατη κυβερνητική πηγή.

«Κλειδί» για τον ανασχηματισμό θεωρείται η παραμονή του Γ. Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών. Γι' αυτό τον λόγο «κομβικές» είναι οι ημερομηνίες της 11ης και της 17ης Ιουνίου καθώς θα πρέπει ο Γ. Στουρνάρας να μεταβεί στο Βερολίνο όπου θα έχει συνάντηση με τον Β. Σόιμπλε και στη συνέχεια είναι η συνεδρίαση του Eurogroup.

«Δεν είναι το κριτήριο η λήξη της Προεδρίας με την τυπική έννοια του όρου, αλλά πάντως, πρέπει να λάβουμε υπόψη και ορισμένες υποχρεώσεις που έχουμε ως Προεδρία. Το Eurogroup είναι και αυτό μία από τις υποχρεώσεις της Προεδρίας, για την οποία μιλήσαμε προηγουμένως» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Αλλαγές σε πολιτική και πρόσωπα

Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος συμφώνησαν ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεσα αλλαγή στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση δίνοντας προτεραιότητα στην διόρθωση των αδικιών και την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων.

«Για εμάς έχει σημασία το προοδευτικό πρόσημο της κυβερνητικής πολιτικής και η λεγόμενη προοδευτική σταθερότητα που δεν είναι στασιμότητα, είναι κίνηση προς τα εμπρός, αποκατάσταση αδικιών, προστασία των ευπαθών ομάδων και κυρίως ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας» σημείωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Ευ. Βενιζέλος.

Κοινός παρονομαστής της συνάντησης των δύο κυβερνητικών εταίρων είναι ότι υπάρχει κοινή γραμμή μεταξύ Σαμαρά – Βενιζέλου με κυρίαρχο στόχο την διατήρηση της κυβερνητικής σταθερότητας.

«Υπάρχει εμπέδωση κλίματος πολιτικής σταθερότητας και εκείνο που προέχει είναι η συνέχιση και η επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου. Να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις όπου χρειάζεται καθώς και επανορθώσεις αδικιών» τόνιζε ανώτατη κυβερνητική πηγή.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: