22.5.14

Τσίπρας: Την Κυριακή είναι η μητέρα των μαχών...

Με υψηλούς τόνους κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που έθεσε τα διλήμματα για τις ευρωπαϊκές κάλπες της Κυριακής. Ο Αλέξης Τσίπρας, που σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Ομόνοια, αποκαλεί τις...
εκλογές "δημοψήφισμα" και χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα για την κυβέρνηση.

Στη χθεσινή ομιλία του στην πλατεία Αριστοτέλους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «την Κυριακή αυτή είναι και η μητέρα των μαχών. Η αναμέτρηση που θα κρίνει το αύριο της πατρίδας. Το δημοψήφισμα των ευρωεκλογών. Τα διλήμματα στην κάλπη είναι σαφή, όσο κι αν προσπαθούν να θολώσουν τα νερά τα παπαγαλάκια της διαπλοκής. Με την Ελλάδα ή με τη Μέρκελ; Με τη βαρβαρότητα ή με την ανατροπή της; Με τη δημοκρατία ή με τις Κάννες; Με το χτες ή με το αύριο;».

Παράλληλα χαρακτήρισε «δημοψήφισμα καταδίκης» τις επικείμενες εκλογές της Κυριακής. «Είναι ανάγκη, οι ευρωεκλογές της Κυριακής να είναι ένα δημοψήφισμα καταδίκης τους. Το δημοψήφισμα για το μνημόνιο που δεν έγινε τον Μάη του 2010 θα γίνει τον Μάη του 2014. Και θα μοιάζει με το δημοψήφισμα του '74 που απάλλαξε την Ελλάδα από τους βασιλιάδες» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Τότε ξηλώσαμε το βασιλικό παλάτι. Τώρα μπορούμε να ξηλώσουμε το οικονομικό και πολιτικό παλάτι. Μπορούμε και θα ξηλώσουμε το σύστημα εξουσίας που επέτρεψε να γίνει η Ελλάδα εξιλαστήριο θύμα για τα ελλείμματα της ευρωζώνης. Που δεν απαίτησε τα ελάχιστα και τα αυτονόητα για τη διάσωση της οικονομίας και την προστασία της κοινωνίας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι οι εκλογές αυτές γίνονται δημοψήφισμα «όταν στις Κάννες οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρώπης οργανώνουν αποστασίες, αναδιατάσσουν το πολιτικό σκηνικό, μοιράζουν αργύρια εξουσίας, και τελικώς διορίζουν κυβέρνηση και πρωθυπουργό, τότε ναι: Οι ευρωεκλογές γίνονται δημοψήφισμα. Όταν ένα έθνος έχει να διαλέξει ανάμεσα στις αλυσίδες και στην ανατροπή, τότε ναι: Οι εκλογές γίνονται δημοψήφισμα. Δημοψήφισμα για το ποια Ελλάδα θέλουμε. Την Ελλάδα της Μέρκελ, ή την Ελλάδα της αξιοπρέπειας. Την Ελλάδα της κλεπτοκρατίας, ή την Ελλάδα της δημοκρατίας. Την Ελλάδα των αυτουργών του χτες, ή την Ελλάδα των δημιουργών του αύριο. Αλλά και δημοψήφισμα, αν θέλετε, για το ποια Ευρώπη θέλουμε. Τη γερμανική Ευρώπη, ή την Ευρώπη των λαών.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, λέγοντας πως είναι «υπόλογοι» για το μεγαλύτερο σκάνδαλο και θα πληρώσουν την Κυριακή, διότι «μαζί με τα Μνημόνια συνυπέγραψαν την εξορία της Ελλάδας από την Ευρώπη, διέσυραν την Ελλάδα στην Ευρώπη, έβγαλαν την Ελλάδα από την Ευρώπη». Παράλληλα αναφέρθηκε στην παρουσίαση του νέου αναπτυξιακού προτύπου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «λανσάρει το "κορόιδα υπάρχουν"».

Επιπλέον εκτίμησε ότι την Κυριακή θα αναδυθεί από τις κάλπες μια ξεκάθαρη και αναμφισβήτητη λαϊκή εντολή στη συγκυβέρνηση της αναλγησίας και της υποκρισίας. «Δεν σας θέλει ο λαός, τα μνημόνια και μπρος! Μια απαίτηση τόσο μεγάλη, αποφασιστική, σαρωτική, ώστε να μη μπορεί κανείς να την αγνοήσει. Να μη μπορούν πια να κυβερνήσουν παραβιάζοντας το σύνταγμα, υπονομεύοντας τους θεσμούς, βιάζοντας την αλήθεια και εκβιάζοντας τους ίδιους τους βουλευτές τους» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Την Κυριακή θα αποδειχτεί αυτό που ήδη ζούμε: ότι από τα κάτω δεν θέλουν. Και τη Δευτέρα θα αποδειχτεί αυτό που ήδη βλέπουμε: ότι από τα πάνω δεν μπορούν. Για να ανοίξει επιτέλους ένας άλλος δρόμος για την πατρίδα, που τέσσερα χρόνια τώρα τη σέρνουν ταπεινωμένη στην ποδιά της κυρίας Μέρκελ» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: