14.5.14

Ο Θόδωρος Πάγκαλος είναι κινούμενη διαφήμιση του ΣΥΡΙΖΑ...




Το έχω γράψει στο παρελθόν κάποιες φορές, κι ας με κορόιδεψαν οι αναγνώστες: Εκτιμώ την...
πολιτική σκέψη του Θόδωρου Πάγκαλου. Τα λέει έξω απ' τα δόντια και συχνότατα συμφωνώ μαζί του.

Τον τελευταίο καιρό κάθε του δήλωση γίνεται πρώτη είδηση - κι ο ίδιος γίνεται σάκος του μπόξ. Νομίζω ότι υπάρχει εξήγηση: Κάνει ραδιοφωνική εκπομπή, όπου μιλά ελεύθερα, και κάθε τι που λέει ανεβαίνει στα μπλογκς σαν επίσημη δήλωση, και μετά όλοι λένε "αμάν αυτός ο Πάγκαλος, όλη την ώρα κάνει αμφιλεγόμενες δηλώσεις".

Πραγματικά πάντως, κι ας με έχουν ικανοποιήσει κατά καιρούς (απ' τα '90ς και μετά) κάποιες ατάκες του, νομίζω ότι πλέον ο κύριος Πάγκαλος το παράκανε.
Διαβάζω: 

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μιλώντας στο Bήμα Fm είπε για τον Μανώλη Γλέζο αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του στις ευρωεκλογές: «Δε μπορεί τον άλλον που είναι ''νούμερο'', που δε μπορεί να μπει στο αεροπλάνο και να τον βάζουμε επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου».

Για την προεκλογική εκστρατεία της Δούρου με αφίσες, μια τακτική που δέχεται έντονη κριτική, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι παραβιάζει «κτηνωδώς» τις διατάξεις της προεκλογικής εκστρατείας κολλώντας παντού αφίσες με «τη βρωμερή της φάτσα». «Θέλω να ολοκληρωθεί η εκστρατεία της κ. Δούρου. Να δούμε ολόσωμη φωτογραφία με μπικίνι. Να δούμε τι ψηφίζουμε. Όλα τα κορμιά στην πίστα», τόνισε.
Απαντώντας σε σχόλιο ακροατή της εκπομπής του BHMA FM 99,5 πως οι δηλώσεις του είναι σεξιστικές, ο πρώην υπουργός υποστήριξε πως ο ίδιος είναι που κάνει χιούμορ πάνω σε μια «σεξιστική» και «αισχρή» συμπεριφορά «να προβάλλεις τη φάτσα σου προεκλογικά». «Ας βγούνε με τα μαγιό και η Δούρου και ο Σγουρός να δούμε ποιον θα ψηφίσουμε. Αυτά έχουμε πάθει με τις αλητείες του ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε.

Δεν θέλω καν να σχολιάσω τις δηλώσεις - είναι τόσο απαίσιες που θα προτιμούσα να το αποφύγω.

Νομίζω πάντως ότι τα προσβλητικά ευφυολογηματα -και κανείς δεν είναι καλύτερος σ' αυτά απ' τον Θ. Πάγκαλο- ταιριάζουν σε εποχές άλλες. Όταν δεν θα είναι όλοι στα κάγκελα και έτοιμοι να κατασπαράξουν όποιον μιλήσει έξω απ' τα δόντια, ή με τρόπο ελιτίστικο. Τώρα, ξέροντας πως έχει εξοργίσει μεγάλη μερίδα του κόσμου, το να κάνει ακραίο χιούμορ δεν βοηθάει και πολύ. Και κυρίως δεν βοηθά τον ίδιο: εξοργίζει ακόμα περισσότερους, που κάνουν αθέλητα συνειρμούς συγκρίνοντας τη "φατσα" της κυρίας Δούρου (ή το σώμα της με μπικίνι), με το δικό του.

Ο Πάγκαλος σπαταλά τη φαιά ουσία του, και γίνεται εύκολη βορά σε όσους θέλουν να τον κατασπαράξουν, με τέτοιες επικίνδυνες δηλώσεις. Το χειρότερο γι' αυτόν; Αυτήν την εποχή δεν πείθει ούτε έναν ψηφοφόρο λέγοντας ξανά και ξανά ποιο κόμμα θα ψηφίσει. (Πότε αναφέρει το Ποτάμι, πότε τη ΝΔ.) Πιστεύω ότι δυσφήμηση κάνει στα κόμματα που επαινεί, ενώ αθέλητα στέλνει κόσμο στα κόμματα που κατακρίνει, με τέτοια σκληρή γλώσσα. Τα χαρίσματα που τον έκαναν δημοφιλή παλιότερα, τώρα -σε μια δύσκολη περίοδο- τον έχουν μετατρέψει σε κινούμενη διαφήμιση του ΣΥΡΙΖΑ. Μοιάζει να μην το έχει καταλάβει...

Άρης Δημοκίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: