30.6.13

Ο Υμηττός φρουρείται από ΜΑΤ της κυβέρνησης Σαμαρά...Στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στον Υμηττό ανέβηκαν σήμερα τεχνικοί της ΠΟΕΣΠΕΡΤ αλλά...

οι αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούν το μεγαλύτερο κέντρο εκπομπής της τηλεόρασης, δεν τους επέτρεψαν την είσοδο.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ προειδοποιεί πως τυχόν ζημιές ανυπολόγιστης αξίας στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στον Υμηττό, βαραίνει την κυβέρνηση η οποία για το "γινάτι" ενός πρωθυπουργού αρνείται να εκπέμψει το σήμα του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ

«Σήμερα 30/06/2013 τα προεδρεία της Ομοσπονδίας, των πρωτοβάθμιων Σωματείων και ομάδα εργαζομένων μαζί με τους συναδέλφους που υπηρετούν εκεί, επισκεφθήκαμε τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στο Κέντρο Εκπομπής Υμηττού, για να ελέγξουμε και να διαφυλάξουμε με την από δω και πέρα παρουσία μας εκεί, τον εξοπλισμό της ΕΡΤ που έχει αγορασθεί με χρήματα όλων των Ελλήνων. Η αξία τους είναι τεράστια και η ζημιά που θα υποστεί το Ελληνικό Δημόσιο από ενδεχόμενη καταστροφή τους, ανυπολόγιστη. Σε αυτό οδηγηθήκαμε από αίσθημα ευθύνης, από την προσωπική και επαγγελματική αξιοπρέπειά μας, την ανάγκη για τήρηση των συνταγματικών υποχρεώσεων και της διαταγής του ΣτΕ (στην οποία η κυβέρνηση δεν συμμορφώνεται).

Μας συμπαρασταθήκαν με την παρουσία τους και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Π. Λαφαζάνης, Ν. Βούτσης, Δ. Στρατούλης, Δ. Τσουκαλάς, Γ. Σταθάς και ο βουλευτής των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» Π. Χαϊκάλης.

Οι εγκαταστάσεις στο Κέντρο Εκπομπής Υμηττού είναι δημόσιες και η χρήση τους θα πρέπει να γίνεται μόνο από το εξειδικευμένο, σε αυτές, προσωπικό της ΕΡΤ, το οποίο είναι χρεωμένο μ’ αυτήν την περιουσία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις φρούρησης δεν το επέτρεψαν.

Επέτρεψαν μόνο λήψη ορισμένων από τα προσωπικά αντικείμενα που είχαν αφήσει οι συνάδελφοι, μετά την βίαιη εκδίωξή τους από κουκουλοφόρους των ΕΚΑΜ υπό την απειλή των όπλων, από τις εγκαταστάσεις της εργασίας τους, την 11η Ιουνίου 2013.

Κατά το σύντομο πέρασμα των συναδέλφων από τον χώρο των εγκαταστάσεων και μετά από πολλές διαβουλεύσεις και άδεια του Αστυνομικού Διευθυντή Υπηρεσίας, διαπιστώθηκε διακοπή λειτουργίας μιας σειράς εγκαταστάσεων και άλλες παρεμβάσεις στον εξοπλισμό της ΕΡΤ, οι οποίες ενδεχομένως να έχουν ήδη δημιουργήσει μη αναστρέψιμες βλάβες, ή να δημιουργήσουν στο μέλλον ανεπιθύμητες καταστάσεις.

Αφού δεν δόθηκε επαρκής χρόνος για να καταγραφεί η κατάσταση των εγκαταστάσεων και η λειτουργία του τεχνολογικού εξοπλισμού, οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία ευθύνη για το τι έχει συμβεί και για το τι θα συμβεί στο μέλλον.

Η λειτουργία του ΚΕ Υμηττού μέχρι την εισβολή των ΕΚΑΜ ήταν άψογη και χωρίς προβλήματα.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον αυτών που έδωσαν αυτή την εντολή, καθώς και εναντίον αυτών που έκαναν παρέμβαση στα λειτουργικά κομμάτια των πομπών και των εγκαταστάσεων.

Άραγε, ο διορισμένος από το Υπουργείο Οικονομικών, ο «ειδικός διαχειριστής» Γκίκας Μάναλης, τι έχει να πει για τις αυθαιρεσίες που έχουν γίνει στην περιουσία του Δημοσίου, όχι μόνο στον Υμηττό, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, όπου έχει εγκαταστάσεις η ΕΡΤ; Πώς διασφαλίζεται η περιουσία της ΕΡΤ, που μόνο οι εργαζόμενοί της μπορούν να διασφαλίσουν με την παρουσία τους; Διαφορετικά πώς υλοποιεί αυτό που εντέλει στην επιστολή του «Μέχρι την παράδοση των παντός είδους περιουσιακών στοιχείων της ΕΡΤ… εξακολουθείτε να έχετε την ευθύνη και υποχρεούστε στη διαφύλαξή τους», με την απουσία τους από τους χώρους εργασίας;

Τι θα κάνει για τη λεηλασία που γίνεται στο περιοδικό «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» ;

Καλούμε όλους να φροντίσουν να εφαρμοστούν οι εντολές του ΣτΕ καθώς και τους αρμόδιους εισαγγελείς να παρέμβουν για να αποκατασταθεί η νομιμότητα.

Η ΕΡΤ είναι συνταγματική επιταγή και η Πολιτεία έχει χρέος να την παρέχει.

Η παγκόσμια κοινότητα, αλλά και οι Έλληνες απανταχού της Γης απαιτούν τη λειτουργία και την εκπομπή των προγραμμάτων της ΕΡΤ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Αυτό αποκομίζεται και από τις δημοσκοπήσεις που προκλητικά αγνοούν – σε αντίθετη περίπτωση θα το είχαν άλλοθι και καραμέλα.
Δεν μπορεί να κυβερνιέται η χώρα με το «ινάτι» κανενός, ακόμα και του Πρωθυπουργού!»...

greektv-com

Δεν υπάρχουν σχόλια: