30.6.13

ΓΑΠ: Ο Καραμανλής οδήγησε την Ελλάδα στον γκρεμό...Μετά την ανεξήγητη σιωπή του Βενιζέλου, βγαίνει μπροστά ο Παπανδρέου κι απαντά στον Βορίδη...

Με μια σκληρή ανακοίνωση ο πρώην πρωθυπουργός...

απαντά στον Μάκη Βορίδη για τις δηλώσεις για τον πατέρα του και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επιρρίπτει ευθύνες για την κρίση στην πενταετή διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή τονίζοντας μάλιστα ότι το γεγονός αυτό αναγνωρίζουν και τα ίδια τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Επισημαίνοντας ότι το ίδιο είχε υποστηρίξει και ο νυν πρωθυπουργός.

Στην ανακοίνωση του χωρίς  να κάνει σαφή αναφορά στο όνομα του Μάκη Βορίδη υπογραμμίζει ότι: "Κανείς δεν μπορεί να περιμένει τη δικαίωση του Ανδρέα Παπανδρέου από τη Δεξιά".

Και προσθέτει: "Όλοι αναγνωρίζουν ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Για αυτό συγκρούστηκε με το κράτος της Δεξιάς και με ό,τι κρατούσε σε καθεστώς εξάρτησης την Πατρίδα μας."

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου:

"Τα στελέχη της ΝΔ, το σύνολο των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, με την ψήφο τους για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, αναγνώρισαν ότι, το έλλειμμα του 2009, ήταν 15,6%. Για την ιστορία, ο νυν Πρωθυπουργός το είχε αναγνωρίσει νωρίτερα.

Με την ψήφο τους, δηλαδή, αναγνώρισαν ποιος οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Σήμερα, μπορούν να υποστηρίζουν ό,τι θέλουν και να αναζητούν υπευθύνους όπου τους βολεύει.

Η αλήθεια είναι ότι, την ώρα των μεγάλων αποφάσεων για τη σωτηρία της χώρας, κάποιοι απουσίαζαν και κάποιοι έδωσαν τη μάχη και ανέλαβαν ευθύνες που δεν τους αναλογούσαν, για να μπορούν σήμερα να ομιλούν όλοι εκ του ασφαλούς.

Όσο για τον Ανδρέα Παπανδρέου, είναι βέβαιο ότι, κανείς δεν μπορεί να περιμένει τη δικαίωσή του από τους προαναφερθέντες. Πώς θα μπορούσε άλλωστε;

Όλοι γνωρίζουν ότι, ο Ανδρέας Παπανδρέου αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Γι" αυτό συγκρούστηκε με το κράτος της δεξιάς και με ό,τι κρατούσε σε καθεστώς εξάρτησης την Πατρίδα μας.

Προς τι, λοιπόν, η έκπληξη από τη στάση τους;

Όλα αυτά θα έπρεπε να ανήκουν στους ιστορικούς.

Η χώρα χρειάζεται υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ενωτικό λόγο. Δυστυχώς, ακούστηκαν πολλά μεγάλα λόγια για ενότητα αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά πίσω από τα λόγια φανερώθηκαν διχαστικές διαθέσεις.

Και αυτές δεν υπηρετούν τη χώρα.

Σήμερα χρειάζεται το θάρρος να αναγνωρίζει κανείς απλές αλήθειες, επάνω στις οποίες θα μπορέσουμε να κτίσουμε μια νέα εθνική ενότητα – για να αντιμετωπισθούν οριστικά όσα κρατούσαν τη χώρα πίσω.

Αν κάτι πρέπει να μείνει από όλα αυτά, είναι η πανηγυρική επαναβεβαίωση της ανάγκης για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις παντού. Για εμβάθυνση της Δημοκρατίας, διαφάνεια, κοινωνική δικαιοσύνη, ισονομία και κράτος δικαίου.

Ό,τι δηλαδή δεν επιθυμούσε και φαίνεται ακόμα να μην επιθυμεί η συντήρηση."...

crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: