2.4.12

Τη βοήθεια της ΕΕ για το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης ζητά ο Μ.Χρυσοχοΐδης...


Με την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλστρομ συναντάται τη Δευτέρα, στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης που προσπαθεί να... αντιμετωπίσει η χώρα, εν μέσω οικονομικής κρίσης και στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναμένεται να ζητήσει επιπλέον χρηματοδότηση από την ΕΕ.

Ενδεικτικό είναι, όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, ότι το κόστος κατασκευής κάθε κέντρου κράτησης μεταναστών προσδιορίζεται σε περίπου 4 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναμένεται να ενημερώσει την Επίτροπο για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Την Κυριακή, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Μ.Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισαν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης «υγειονομική βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί».

Οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν την προώθηση διαδικασιών προκειμένου να καθιερωθεί πιστοποιητικό υγείας, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εργασία των μεταναστών στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι ενεργοποιούνται στα νοσοκομεία ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για την αντιμετώπιση λοιμωδών νοσημάτων που υπάρχουν από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Σχετική ανακοίνωση για τα νοσοκομεία που θα διαθέτουν τέτοιους χώρους αναμένονται σήμερα, Δευτέρα.

Σε ό,τι αφορά τα σχέδια για τη δημιουργία κέντρων κράτησης αλλοδαπών, για τα οποία αναμένεται να κατατεθεί σήμερα, Δευτέρα, σχετική τροπολογία από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε ότι σε αυτά τα κέντρα κράτησης δεν θα υπάρχουν μετανάστες που νοσούν, αλλά μόνο άτομα χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών διοικητικής απέλασης.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Δευτέρας, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β.Κορκίδης τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας των κέντρων κράτησης μεταναστών, επισημαίνοντας τις θετικές επιπτώσεις που θα έχει αυτή η πολιτική τόσο για τους κατοίκους και εμπόρους του κέντρου, όσο και για τους ίδιους τους μετανάστες, που θα μπορέσουν να ζήσουν σε πιο ανθρώπινες συνθήκες.

Σχολιάζοντας την αστυνομική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας, με στόχο την απομάκρυνση παράνομων μεταναστών, ο κ. Κορκίδης τόνισε: «Έχει βελτιωθεί η κατάσταση τις τελευταίες ημέρες. Αν η προσπάθεια αυτή συνεχιστεί θα έχει θετικά αποτελέσματα»...

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: