24.4.12

Τα Σκόπια στέλνουν πίσω τον Ψωμιάδη...


Την ερχόμενη Δευτέρα 30 Απριλίου επιστρέφει στην Ελλάδα ο Μάκης Ψωμιάδης. Ο πρώην μεγαλοπαράγοντας του ποδοσφαίρου που κατηγορείται ως ένας από τους εγκεφάλους στο κύκλωμα των στημένων αγώνων αναμένεται την... ερχόμενη Δευτέρα να μεταφερθεί στη χώρα μας από τα Σκόπια, όπου συνελήφθη πριν από περίπου πέντε μήνες.

Το διπλωματικό θρίλερ που ήταν σε εξέλιξη όλο αυτό το διάστημα γύρω από την έκδοση του Μ. Ψωμιάδη φαίνεται ότι παίρνει τέλος. Ύστερα από σχετικό διάβημα του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαϊωάννου για καθυστέρηση των διαδικασιών έκδοσης του Μ. Ψωμιάδη, οι Αρχές των Σκοπίων αποφάσισαν να ικανοποιήσουν τελικά το ελληνικό αίτημα προκειμένου να επιστρέψει στη χώρα μας ο κατηγορούμενος.

Και όλα αυτά ενώ τα χρονικά περιθώρια είχαν στενέψει επικίνδυνα αφού μέχρι τις 15 Μαΐου θα έπρεπε οι Αρχές των Σκοπίων ν’ αποφασίσουν εάν θα κάνουν δεκτό το αίτημα της Ελλάδας ή διαφορετικά να αφήσουν ελεύθερο το Μ. Ψωμιάδη με ή χωρίς περιοριστικούς όρους.

Προβάλλοντας διάφορα προσχώματα οι Σκοπιανοί είχαν μπλοκάρει όλους αυτούς τους μήνες την έκδοση του Μ. Ψωμιάδη, ζητώντας ν’ απαλειφθεί από τα έγγραφα με τα στοιχεία της δικογραφίας η ονομασία FYROM,.

Ο Μάκης Ψωμιάδης είχε συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο για τη συμμετοχή του στα στημένα παιχνίδια και για παράνομο στοιχηματισμό, αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες.

Αμέσως μετά την απολογία του όμως, είχε προκύψει διαφωνία μεταξύ του ανακριτή και του εισαγγελέα για το αν θα έπρεπε να προφυλακιστεί και τη λύση κλήθηκε να δώσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας το οποίο τελικά έδειξε το δρόμο της φυλακής στο Μ. Ψωμιάδη.

Ήδη όμως εκείνος είχε γίνει άφαντος αφού είχε προλάβει να διαφύγει στα Σκόπια. Κρατούμενος αυτό το διάστημα σε φυλακή των Σκοπίων έκανε λόγο για άσχημες συνθήκες κράτησης, δηλώνοντας παράλληλα πως δεν προτίθεται να φέρει εμπόδια στην έκδοσή του στη χώρα μας καθώς έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη...

www.madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: