8.4.12

Σε εξέλιξη το κρίσιμο ραντεβού...


Σε εξέλιξη βρίσκεται από το απόγευμα νέα συνάντηση της Άννας Διαμαντοπούλου με μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) σχετικά με την 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία για τη ... Μ.Τρίτη και τη Μ.Τετάρτη. Στη συνάντηση συμμετέχει και ο υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης.

Οι ναυτεργάτες έκαναν δεκτή σχετική πρόσκληση της υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, για νέες συνομιλίες και για εξάντληση όλων των περιθωρίων διαλόγου.

Μετά τη συνάντηση, η κ. Διαμαντοπούλου και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μάκης Βορίδης θα συμμετάσχουν σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για το θέμα της ΠΝΟ, καθώς και την απεργία των εργαζομένων στα ΚΤΕΛ τη Μ.Πέμπτη.

Τη Δευτέρα, εξάλλου, αντιπροσωπεία των ναυτεργατών έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο για τον Οίκο Ναύτου, που είναι από το κυριότερα θέματα στις διεκδικήσεις των ναυτικών.

Η ΠΝΟ αποφάσισε την Παρασκευή να πραγματοποιηθεί κανονικά η 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τη Μ.Τρίτη και Μ.Τετάρτη, καθώς δεν ικανοποιήθηκε από τις απαντήσεις της κυβέρνησης στα αιτήματά της, παρά τις έντονες αντιδράσεις τουριστικών φορέων και παραγωγικών ομάδων.

Η απεργία συμπεριλαμβάνει τα πληρώματα σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη τη Μ.Τρίτη 10 Απριλίου και από ώρα 00.01 μετά τα μεσάνυχτα και λήξη τη Μ.Τετάρτη 11 Απριλίου και ώρα 24.00.

Αν τελικώς πραγματοποιηθεί, η προαναγγελθείσα απεργία θα προκαλέσει προβλήματα σε χιλιάδες εκδρομείς, αλλά και τουριστικές επιχειρήσεις στα νησιά που περίμεναν επισκέπτες την περίοδο αυτή.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: