2.4.12

BBC: Η κρίση στην Ελλάδα απειλεί το Πέραμα (BINTEO)...


Εκτενές ρεπορτάζ στην περιοχή του Περάματος και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει έκανε το BBC.

Το διεθνές δίκτυο αναφέρθηκε στο τεράστιο πρόβλημα της... ανεργίας που αγγίζει το 60% στην περιοχή και τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ οι άνθρωποι στέκονται στις ουρές για συσσίτιο, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης. Ο Νικήτας Κανάκης, πρόεδρος των "Γιατρών του Κόσμου" αναφέρει ότι παλιότερα το μεγαλύτερο ποσοστό που έφτασε στο σύλλογο ήταν μετανάστες. Τώρα πια, το 80% είναι Έλληνες καθώς δεν μπορούν να διαθέσουν ούτε ένα cent για να πάνε στο γιατρό.

Η παιδίατρος Λιάνα Μαϊλη αναφέρει "Πολλές φορές λέμε στους γονείς ότι το παιδί τους πρέπει να πάει σε γιατρό καθώς το κέντρο δεν μπορεί να τους προσφέρει αυτό που χρειάζονται. Εκείνοι απαντούν ότι δεν έχουν ούτε το 1, 40 ευρώ που χρειάζεται για να πάρουν το λεωφορείο." Οι "Γιατροί του κόσμου" λειτουργούν και σαν μια τράπεζα τροφίμων μοιράζοντας γάλα και ψωμί.

Το BBC φιλοξενεί και συνεντεύξεις απλών πολιτών που δείχνουν πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα. Ο Αντώνης Γιατράς είναι άνεργος εδώ και πέντε χρόνια "Πολλές φορές η κόρη μου πάει στο σχολείο νηστική, έχουμε σοβαρό πρόβλημα" αναφέρει.

Η Σπυριδούλα Φαρλάμη είχε μια δουλειά part time και την έχασε. Ο άντρας της είναι υδραυλικός και μεγάλο μέρος της επιβίωσης τους εξαρτάται από τις φιλανθρωπίες και την εκκλησία όπως λέει.

Δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ:



mediagate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: