25.2.11

Αιγύπτιοι: Ξυλοκοπηθήκαμε από τις λιβυκές αρχές...


Αιγύπτιοι που επαναπατρίστηκαν από τη Λιβύη υποστήριξαν ότι υπέστησαν ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια όταν αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην επιχείρηση καταστολής της εξέγερσης κατά του Καντάφι.

Κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο του Καΐρου, οι... Αιγύπτιοι τόνισαν στους δημοσιογράφους ότι οι λιβυκές αρχές προσπάθησαν να τους στρατολογήσουν για να συμμετάσχουν στην καταστολή των διαδηλώσεων.

“Όταν αρνηθήκαμε μας χτύπησαν και μας βασάνισαν”, δήλωσε ο Ασράφ Σάιντ.

Ο Γαχία Ισλάμ υποστήριξε ότι μετά τις κατηγορίες του γιου του Καντάφι, Σάιφ αλ Ισλάμ ότι οι Αιγύπτιοι είναι ηθικοί αυτουργοί της εξέγερσης “ένοπλοι εισέβαλαν στα σπίτια των Αιγυπτίων, τους κτύπησαν και τους διέταξαν να φύγουν”.

“Χρειάσθηκε να δωροδοκήσουμε τις λιβυκές δυνάμεις ασφαλείας, που ήλεγχαν κάποιους δρόμους στην Τρίπολη, για να μας επιτρέψουν να φθάσουμε έως το αεροδρόμιο”, τόνισε άλλος Αιγύπτιος, τονίζοντας πως είδε πολλούς σορούς να κείτονται κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στο αεροδρόμιο.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ξυλοκοπήθηκε, όπως και πολλοί άλλοι συμπατριώτες του από λιβυκές δυνάμεις ασφαλείας, που τους χτυπούσαν με ρόπαλα φωνάζοντάς τους “ψηλά το κεφάλι, είστε Αιγύπτιοι”, σύνθημα που φώναζαν οι διαδηλωτές στις πρόσφατες κινητοποιήσεις στην Αίγυπτο.

Πάνω από 25.000 Αιγύπτιοι έφυγαν από τη Λιβύη ενώ 1,5 εκατ. Αιγύπτιοι ζουν κανονικά εκεί.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: