27.2.11

Θ. Ρουσόπουλος: Πώς προετοιμάζει την επιστροφή του


«Είμαι 30 χρόνια δημοσιογράφος. Είναι φυσιολογικό να έχω πολλές επαφές» είναι η απάντηση που φέρεται να δίνει ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, στα δημοσιεύματα που τον θέλουν να επιθυμεί διακαώς να επιστρέψει στους κόλπους και στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, επιστρατεύοντας κορυφαία στελέχη της παράταξης να χτίσουν γέφυρες μεταξύ αυτού και...


του Αντώνη Σαμαρά!

Στην πραγματικότητα, οι σχέσεις των δυο πλευρών φαίνεται πως παραμένουν κάτι παραπάνω από ανύπαρκτες. Η «Συγγρού» εμμένει στη στάση της, πως οι πόρτες του κόμματος είναι ερμητικά κλειστές για το άλλοτε κορυφαίο στέλεχος των κυβερνήσεων Καραμανλή, ενώ ο ίδιος ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, επιμένει πως έχει αποχωρήσει ιδία βουλήσει από την ενεργό πολιτική, από τον Ιούνιο του 2009 και πως δεν προτίθεται να επιστρέψει, στο άμεσο μέλλον. Ελάχιστοι ωστόσο γνωρίζουν τι ορίζει ο πρώην υπουργός ως «άμεσο μέλλον», ενώ ο ίδιος αρνείται πεισματικά να τοποθετηθεί ανοικτά, προς το παρόν τουλάχιστον.

Επιθυμεί διακαώς να επιστρέψει

Οι καλά γνωρίζοντες τις παρασκηνιακές κινήσεις του Θεόδωρου Ρουσόπουλου, υποστηρίζουν ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας της Ρηγίλλης, επιθυμεί διακαώς να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Αυτό βέβαια αφού κάτσει ο «κουρνιαχτός» των αποκαλύψεων για το Βατοπαίδι και αφού διανύσει ένα νέο επαγγελματικό κύκλο, δίνοντας εκ νέου το στίγμα του ως ιδιώτης και δημοσιογράφος.

Αν και ο ίδιος δεν αποκαλύπτει τα σχέδιά του και επιλέγει το δρόμο της σιωπής, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζει προσεκτικά την επόμενη επαγγελματική του κίνηση, η οποία έχει σχέση με τον χώρο των media και μάλιστα σε συνεργασία με ανθρώπους που τους συνδέει κοινή πορεία…

Κατηγορηματικός ο Σαμαράς

«Αν δεν το έχετε καταλάβει, εγώ έχω πάρει εντολή να χτίσω μια καινούργια Νέα Δημοκρατία. Δεν απολογούμαι για το χθες, δεν θα απολογούμαι για νοοτροπίες και συμπεριφορές τύπου Παυλίδη ή Βουλγαράκη ή Ρουσόπουλου» είχε διαμηνύσει τον περασμένο Μάιο, από το πεζοδρόμιο της Ρηγίλλης, ο Αντώνης Σαμαράς, κλείνοντας την πόρτα στον πρώην υπουργό.

«Η θέση του αυτή δεν έχει αλλάξει», ξεκαθαρίζουν στενοί του συνεργάτες και υπενθυμίζουν πρόσφατη αποστροφή του "γαλάζιου" εκπροσώπου Τύπου, Γιάννη Μιχελάκη, πως «ο Αντώνης Σαμαράς είχε κατά το παρελθόν καυτηριάσει πολιτικές συμπεριφορές. Αυτό δεν έχει αλλάξει».

Για την ώρα μάλιστα, η «Συγγρού», φέρεται να έχει σφίξει επιτυχώς τα λουριά σε στελέχη όπως ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο Ευάγγελος Αντώναρος, τα οποία εσχάτως, σε δημόσιες παρεμβάσεις τους, είχαν υποστηρίξει ανοιχτά τον πρώην υπουργό, λέγοντας πως αθωώθηκε και πως δεν βρέθηκε τίποτα που να καταδεικνύει τον Θόδωρο Ρουσόπουλο «ως τον μεγάλο “αρχιτέκτονα” του μεγαλύτερου σκανδάλου, του Βατοπεδίου», λαμβάνοντας μάλιστα και τα σχετικά ευχαριστήρια.

«Ευχαριστώ και δημοσίως όσους μίλησαν με θετικά λόγια για μένα, αλλά η απόφασή μου είναι να μείνω εκτός», είχε πει τότε, το πρώην επιτελικό στέλεχος, κρατώντας «ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας» -και μάλιστα δημόσιο- τόσο με τη λεγόμενη καραμανλική πτέρυγα όσο και με στελέχη που έχουν αξιοποιηθεί στη νέα σκιώδη κυβέρνηση.

Είναι γνωστό ότι στην πολιτική όλα είναι πιθανά και κανένα σενάριο δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Ίδωμεν…
www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: