26.2.11

Παραπληροφόρηση από το ΑΠΕ για τις δικηγορικές εκλογές...


Από το Δίκτυο Δικηγόρων
Ο υποψήφιος πρόεδρος για το Δ.Σ.Α με το Δίκτυο Δικηγόρων Δημήτρης Μουστακάτος, δήλωσε:
« Σε στοχευμένη πολιτική παραπληροφόρηση προέβη το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (Α.Π.Ε- Μ.Π.Ε) την παραμονή των δικηγορικών εκλογών με στόχο τη πολιτική χειραγώγηση της ψήφου των δικηγόρων υπέρ του κομματικού συστήματος και σε βάρος ανεξάρτητων υποψηφίων και συνδυασμών. Ειδικότερα, το...


Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, χθές Παρασκευή 25/2/2010 αργά το απόγευμα, προσέτρεξε προς υποστήριξη του κομματικού συστήματος που...
διοικεί τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.
Η σημασία του Α.Π.Ε – Μ.Π.Ε στη λειτουργία των μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι σημαντική γιατί προμηθεύει με ειδήσεις όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και όχι μόνο. Την ώρα που έκλειναν την ύλη οι εφημερίδες του Σαββάτου και της Κυριακής, και δεν υπήρχε ουδεμία δυνατότητα αντίδρασης, το ΑΠΕ παρενέβη με δύο δελτία τύπου σε προσπάθεια επηρεασμού του εκλογικού σώματος του Δ.Σ.Α υπέρ του κομματικού κατεστημένου. Καταρχήν επανέλαβε δελτίο τύπου που είχε εκδώσει για εκδήλωση της 21/2/2011 μόνο και μόνο για να προβάλει τρείς υποψηφίους του κομματικού συστήματος αγνοώντας τους υπόλοιπους. Ακολούθως λίγα λεπτά μετά με άλλο δελτίο χρέωνε γκρίζα κομματικά κίνητρα στις υποψηφιότητες διαφόρων ανεξάρτητων πρωτοβουλιών
Δηλώνω ότι ουδέποτε υπήρξα ή είμαι μέλος οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος, ούτε είχα επαφές με οποιονδήποτε κομματικό φορέα ή παράγοντα για τις εκλογές του Δ.Σ.Α. Με τους μόνους που είχα επαφή είναι οι δικηγόροι. Είμαι πολίτης και ασχολούμαι με τα κοινά για πρώτη φορά. Είναι γνωστοί άλλωστε αυτοί που εξαργυρώνουν τις ψήφους των δικηγόρων με αντιμισθίες και δημόσιες θέσεις. Αυτοί που με δημόσιες δηλώσεις προσφέρουν την αγωνία των δικηγόρων ως λάφυρο στα κόμματα τους. Αυτοί που συναλλάσσονται με την εξουσία κεκλεισμένων των θυρών για τα θέματα των δικηγόρων.
Το ¨Δίκτυο Δικηγόρων» είναι εκτός οποιασδήποτε κομματικής ομπρέλας ή εξάρτησης. Δρά με γνώμονα την υπεράσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων μας και των προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών. Είναι αγώνας και αγωνία που δε χρηματοδοτείται από κομματικά ταμεία. Το Δίκτυο Δικηγόρων αποτελείται από ανεξάρτητες και αυτόνομες προσωπικότητες με διαφορετικό πολιτικό στίγμα και πορεία. Είναι πρωτοβουλία δικηγόρων και όχι κομματικών συνδικαλιστών.
Μέσα σε δύο μήνες το Δίκτυο Δικηγόρων ανέδειξε σειρά θεμάτων για τις εξελίξεις στο επάγγελμα, την ελεύθερη πρόσβαση στη δικαιοσύνη, τη διαφθορά, τις ίσες ευκαιρίες και θα συνεχίσει να αναδεικνύει θέματα που αφορούν τους δικηγόρους, τη δικαιοσύνη και την κοινωνία.
Διαφωνώ με την επικίνδυνη λαϊκιστική αντίληψη που υπηρέτησε η «ενημέρωση» του Α.Π.Ε για το πρόσωπο μου και άλλων ανεξάρτητων υποψηφίων ότι δηλαδή είμαστε όλοι κομματικοί, είμαστε όλοι το ίδιο. Ο εμφανής σκοπός είναι η ενίσχυση του κομματικού συστήματος ελέγχου του Δ.Σ.Α. Ταυτόχρονα με τον τρόπο αυτό καλλιεργούνται αμφιβολίες και καχυποψία για όσους διεκδικούνε εκτός του συστήματος το δικαίωμα στη συμμετοχή και στην αξιοπρέπεια και οδηγούνται οι δικηγόροι στην απογοήτευση, στην πολιτική παραίτηση και στην αποχή.
Παρακαλώ τους δημοσιογράφους να επανορθώσουν με βάση τα ανωτέρω την αλήθεια. Καλώ κάθε συνάδελφο και κάθε πολίτη της χώρας να προωθήσει αυτό το μήνυμα όπως μπορεί και από κάθε δίκτυο επικοινωνίας. Θα ορίσουμε εμείς τους εαυτούς μας και όχι οι κομματικοί συνδικαλιστές και οι βοηθοί τους. Το παλαιό καθεστώς της αδιαφάνειας, της συναλλαγής και της υποταγής σε διάφορες εκδηλώσεις του δημοσίου βίου άρχισε να ψυχορραγεί. Για όποιον θέλει να μάθει τις θέσεις μας υπάρχουν στο www.ddsa.gr»
Αθήνα, 26.2.2011.
Δημήτρης Μουστακάτος
Υποψήφιος πρόεδρος για το ΔΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: