28.2.11

Γιατί οι φαρμακοποιοί δεν θέλουν "άνοιγμα" του επαγγέλματος...


Αφαίμαξη 1,6 δισ. από τα Ταμεία.
Είχαν ετήσιο τζίρο 500.000 ευρώ μόνο από τα ασφαλιστικά ταμεία και ελέγχονται για συμμετοχή σε κύκλωμα θολές συνταγές! Φαρμακεία «χρυσωρυχεία», με ετήσιο τζίρο άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ, βρίσκονται στο επίκεντρο των ελέγχων του υπουργείου Εργασίας. Οι έλεγχοι αποκάλυψαν πως 3.200 φαρμακεία είχαν καταφέρει το 2009 να ...
εκτελούν συνταγές ασφαλισμένων εισπράττοντας πάνω από 40.000 ευρώ τον μήνα (το καθένα) από τα Ταμεία. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό το ποσό αφορά χρήματα που...
έχουν πάρει οι φαρμακοποιοί από τα ασφαλιστικά ταμεία και δεν αντικατοπτρίζει τον συνολικό τους τζίρο. Δηλαδή τα έσοδα των συγκεκριμένων φαρμακείων είναι πολύ περισσότερα.
Τώρα οι συνταγές που εκτέλεσαν τα συγκεκριμένα φαρμακεία μπαίνουν στο «μικροσκόπιο», ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο ορισμένοι φαρμακοποιοί συνδέονται με κυκλώματα ελεγχόμενης συνταγογράφησης. Ουσιαστικά θα ελεγχθούν όλες οι συνταγές, για να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχει «συνεργασία» των φαρμακοποιών με συγκεκριμένους γιατρούς για την εκτέλεση εικονικών συνταγών.
Μαζί και το Σ.Δ.Ο.Ε. Αυτό είναι το ένα μόνο σκέλος της έρευνας, καθώς παράλληλα θα ζητηθεί και η συνδρομή του ΣΔΟΕ. Στόχος είναι να διαπιστωθεί κατά πόσο οι φαρμακοποιοί δηλώνουν στην εφορία τα εισοδήματα που έχουν βγάλει ή έχουν? ξεχάσει να τα συμπεριλάβουν στη δήλωσή τους. Από τους ελέγχους έχουν προκύψει αποκαλυπτικά στοιχεία για τα κυκλώματα που λυμαίνονται τα ασφαλιστικά ταμεία. Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που έχουν φτάσει στο υπουργείο Εργασίας είναι οι εξής:
A. Σε έλεγχο που έγινε σε φαρμακείο της Αττικής διαπιστώθηκε πως το 70% των συνταγών που είχαν εκτελεστεί προερχόταν από συγκεκριμένο γιατρό. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως... συμπτωματικά τη συνταγογράφηση έκανε η σύζυγος του φαρμακοποιού που ήταν γιατρός!
B. Σε φαρμακείο στην Αρκαδία διαπιστώθηκε πως τουλάχιστον 400 φάρμακα είχαν πληρωθεί από το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ, αλλά στη συνέχεια πωλούνταν εκ νέου σε άτομα που δεν είχαν ασφαλιστική κάλυψη. Δηλαδή ο συγκεκριμένος φαρμακοποιός έβγαζε τις σχετικές ταινίες από τα φάρμακα και εκτελούσε θεωρητικά τις συνταγές από τα Ταμεία.
Αυτά τα φάρμακα -για τα οποία πληρωνόταν από τα Ταμεία- δεν πήγαιναν ωστόσο σε ασφαλισμένους. Αντιθέτως τα πωλούσε σε άτομα που δεν είχαν ασφαλιστική κάλυψη, βγάζοντας διπλό κέρδος. Τα πρωτεία στην είσπραξη χρημάτων από τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν συγκεκριμένοι φαρμακοποιοί που δραστηριοποιούνται στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Στους δύο αυτούς νομούς βρίσκονται έξι στα δέκα φαρμακεία (συνολικά 1.900) που έχουν τζίρο άνω των 500.000 ευρώ. Ακολουθούν οι νομοί Αχαΐας με 100 φαρμακεία, Μαγνησίας με 65 φαρμακεία, Καβάλας και Φθιώτιδας με 60 και 35 φαρμακεία αντίστοιχα.
ΟΙ... ΕΚΛΕΚΤΙΚΕΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣA. Σε 3.200 υπολογίζονται τα φαρμακεία που είχαν το 2009 ετήσιο τζίρο από τα ασφαλιστικά ταμεία πάνω από 500.000 ευρώ.
B. Το 60% αυτών των φαρμακείων βρίσκονται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη.
Γ. Ενδεικτικό των διαστάσεων που έχει πάρει το θέμα είναι πως το 70% των συνταγών που εκτελούσε συγκεκριμένο φαρμακείο προέρχονταν από έναν γιατρό. Στη συνέχεια αποκαλύφτηκε πως τη συνταγογράφηση έκανε η σύζυγος του φαρμακοποιού που ήταν γιατρός!
«Φρένο» στα κυκλώματα που λυμαίνονται τα ασφαλιστικά ταμεία αναμένεται να βάλει η επέκταση του μέτρου της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Το μέτρο ξεκίνησε τον Οκτώβριο από τον ΟΑΕΕ και μέχρι τον Μάιο θα εφαρμόζεται στο σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων.
Στο ΙΚΑ ξεκίνησε πριν από έναν μήνα η πιλοτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε συγκεκριμένα υποκαταστήματα και σταδιακά επεκτείνεται. Με βάση τα στοιχεία του Ιανουαρίου, η φαρμακευτική δαπάνη έπεσε στα 131 εκατομμύρια από 187 εκατομμύρια τον αντίστοιχο μήνα πέρσι (δηλαδή, παρουσίασε μείωση κατά 30%).
Ουσιαστικά με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα υπάρχει μία σαφής εικόνα για τις συνταγές που εκτελούν γιατροί και φαρμακοποιοί. Δηλαδή, θα φαίνεται το κατά πόσο οι γιατροί δείχνουν ιδιαίτερη... προτίμηση σε συγκεκριμένα φάρμακα, το αν οι συνταγές εκτελούνται «συμπτωματικά» από τα ίδια φαρμακεία αλλά και το κατά πόσο οι συνταγές αφορούν πράγματι ασφαλισμένους (καθώς έχουν υπάρξει περιπτώσεις που οι συνταγές αφορούν ασφαλισμένους «φαντάσματα»).
Μεγάλες υποθέσεις παράνομων οικονομικών συναλλαγών στον χώρο της υγείας, σε σχέση με τις προμήθειες νοσοκομείων, έχει ήδη εντοπίσει το ΣΔΟΕ και αξιολογεί πλήθος στοιχείων που προέκυψαν. Αυτό αποκάλυψε ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, απαντώντας στην ερώτηση βουλευτών του ΛΑΟΣ Α. Γεωργιάδη και Αθ. Πλεύρη που αναφέρονταν σε «καθυστερήσεις διαχειριστικών ελέγχων στα νοσοκομεία».
Ο κ. Κουσελάς ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη διαχειριστικός έλεγχος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ενώ εκκρεμεί και η εντολή διενέργειας διαχειριστικού ελέγχου στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού.
«Διενεργήθηκαν από το ΣΔΟΕ εκτεταμένοι έλεγχοι στον τομέα της υγείας, ο μεγαλύτερος αριθμός των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη, λόγω του μεγάλου όγκου των προς διερεύνηση και αξιολόγηση στοιχείων. Από τα μέχρι τώρα ευρήματα των ελέγχων προκύπτουν σημαντικά στοιχεία που αφορούν σε παράνομες οικονομικές συναλλαγές.
Στρατηγική επιδίωξη του ΣΔΟΕ αποτελεί η σταδιακή μετατόπιση της ελεγκτικής του δράσης σε τομείς της οικονομικής δραστηριότητας με μεγάλη παραβατικότητα και σε μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις. Το ΣΔΟΕ έχει ενισχυθεί και θεσμικά με τη δυνατότητα άμεσης επιβολής προστίμων και άμεσης αναστολής λειτουργίας επαγγελματικών εγκαταστάσεων», καταλήγει ο κ. Κουσελάς.
Και μετά από όλα αυτά τα ωραία... στον χώρο της δημόσιας υγείας (που προστάτεψαν... με την τίμια... απεργία τους οι φτωχοί... Φαρμακοποιοί-ιδιοκτήτες Φαρμακείων), εγώ θέλω να κάνω μία ερώτηση:
α) Για ποιόν λόγο ο κ. Λοβέρδος δεν καταργεί την κληρονομικότηα των Αδειών Φαρμακείων; Σε ένα "κλειστό" επάγγελμα δεν έχει αξία η επιχείρηση (π.χ. Φαρμακεία, ταξί, φορτηγά κ.τ.λ.), αλλά η Άδεια. Αυτονόητο και δίκαιο το ερώτημα μου. Γιατί τόση αδικία σε βάρος των πολλών νέων πτυχιούχων Φαρμακοποιών και ΥΠΕΡ των λίγων τέκνων Φαρμακοποιών; Γιατί τόση αδικία χωρίς κανένα προφανή λόγο; Γιατί αυτός ο ρατσισμός;
Γιατί -μόνο- τα παιδιά των Φαρμακοποιών -με Φαρμακεία- να απολαμβάνουν το -προκλητικό και φασιστικό- προνόμιο της κληρονομικής εργασίας;; Τι είδους απελευθέρωση έκανε στο φαρμακευτικό επάγγελμα όταν συνεχίζεται η φεουδαρχία και η κληρονομικότητα των κρατικών Αδειών Φαρμακείων; Υπάρχει στην Ευρώπη κληρονομική εργασία; Γιατί τόσα προνόμια για τα παιδιά των Φαρμακοποιών και μόνο; Γιατί αυτός ο διαχωρισμός; Γιατί;
β) Για ποιόν λόγο ο κ. Λοβέρδος δεν καταργεί την -παράνομη- αγοραπωλησία -κρατικών- Αδειών Φαρμακείων; Με το νομικό τέχνασμα... της συστέγασης... και της ίδρυσης... Ο.Ε. μεταξύ παλιού... και νέου Φαρμακοποιού, νομιμοποιείται η -παράνομη και "μαύρη"- αγοραπωλησία των -κρατικών- Αδειών Φαρμακείων. Δείτε τις αγγελίες του Π.Φ.Σ. και θα καταλάβετε το "όργιο" της -παράνομης- πώλησης -κρατικών- Αδειών.
Όσοι ιδιοκτήτες Φαρμακείων δεν έχουν παιδιά Φαρμακοποιούς (για να κάνουν χρήση του -προκλητικού- κληρονομικού δικαιώματος) ή δεν έχουν παιδιά, πουλάνε -παράνομα και "μαύρα"- σε νέους ενδιαφερόμενους Φαρμακοποιούς την -κρατική- Άδεια του Φαρμακείου τους που είχαν πάρει οι ίδιο δωρεάν από τις Νομαρχίες. Την Άδεια πουλάνε -τον "αέρα" δηλαδή- και όχι την επιχείρηση (όπως λένε), γιατί η Άδεια, όπως είπαμε, έχει αξία σε ένα "κλειστό" επάγγελμα. Γιατί να "ανοίγουν" όλα τα επαγγέλματα και -μόνο- οι ιδιοκτήτες Φαρμακείων να απολαμβάνουν την προκλητική ασυλία... του κ. Λοβέρδου;
Ο αξιότιμος κ. Δ. Ρέππας είχε καταργήσει το -χουντικό- προνόμιο των φορτηγατζήδων να πουλάνε -παράνομα και "μαύρα"- σε ενδιαφερόμενους τις -κρατικές- Άδειες των φορτηγών τους. Γιατί ο κ. Λοβέρδος προστατεύει προκλητικά την ευκατάστατη κοινωνική ομάδα των λίγων και παλιών ιδιοκτητών Φαρμακείων; Γιατί του αρέσουν τόσο πολύ οι συντεχνίες; Γιατί προχώρησε σε "δήθεν άνοιγμα" του φαρμακευτικού επαγγέλματος, ενώ ο κ. Πρωθυπουργός -και η Κυβέρνηση- μιλάει συνεχώς για πλήρη απελευθέρωση όλων των "κλειστών" επαγγελμάτων και για είσοδο όλων των νέων επιστημόμων στην αγορά εργασίας χωρίς αδικαιολόγητους περιορισμούς, όπως τα πληθυσμιακά και γεωγραφικά κριτήρια για την ίδρυση και τη λειτουργία νέων Φαρμακείων; Γιατί το φαρμακευτικό επάγγελμα είναι το μόνο "κλειστό" επάγγελμα που δεν "άνοιξε" και μάλιστα με ευθύνη του κ. Λοβέρδου; Γιατί δεν έχει μιλήσει με την Π.Ε.Φ.; Γιατί μόνο τα συμφέροντα του Π.Φ.Σ. ακούει και υπερασπίζεται; Γιατί έκανε πίσω στην δική του πρόταση για ίδρυση νέων Φαρμ!
ακείων κοντά στους Φ.Κ.Α. (π.χ. Ι.Κ.Α.); Γιατί είναι φανατικός οπαδός των συντεχνιών στην Ελλάδα; Γιατί δεν "ανοίγει" πλήρως το φαρμακευτικό επάγγελμα; Γιατί μας κοροϊδεύει; Γιατί ο κ. Λοβέρδος και ο κ. Πρωθυπουργός παίζουν... με άνεργους επιστήμονες; Γιατί;
Έτσι... απελευθέρωσε... το φαρμακευτικό επάγγελμα ο κ. A. Λοβέρδος. Η αγγελία (δείτε το link) είναι υπαρκτή ("Χρυσή Ευκαιρία" - http://www.xe.gr/) και έγινέ μετά το δήθεν... "άνοιγμα" το "κλειστού" επαγγέλματος των Φαρμακοποιών-ιδιοκτητών Φαρμακείων:

http://www.xe.gr/pages/Details.aspx?catId=21&SC_GUID=ca1110fc-c14d-423a-b3d2-e1b8d6740f1b&proId=11943386&pageSize=10

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΤΙΜΗ: 700.000 ΕΥΡΩ! Η επιχείρσηση... πωλείται προς 700.000 ευρώ ή η Άδεια; Η Άδεια φυσικά πωλείται κυρίες και κύριοι, γιατί σε ένα "κλειστό" -όπως το άφησε... ο κ. Λοβέρδος- επάγγελμα η Άδεια έχει την αξία και όχι η επιχείρηση.
Αφού λοιπόν καταργήθηκαν όλοι οι αδικαιολόγητοι περιορισμοί για την άσκηση των επαγγελμάτων εγώ σαν νέος Φαρμακοποιός γιατί πρέπει να πληρώσω -νταβατζηλίκι- σε έναν ιδιώτη Φαρμακοποιό-ιδιοκτήτη Φαρμακείου για να πάρω μία Άδεια που κανονικά θα έπρεπε να την εκδίδει μία κρατική Αρχή; Και αφού το επάγγελμα απελευθερώθηκε.., γιατί οι Φαρμακοποιοί πουλάνε τόσο ακριβά τα Φαρμακεία τους; Αν θέλω ανοίγω δίπλα τους με πολύ λιγότερα χρήματα ένα νέο Φαρμακείο. Τρελάθηκαν... οι παλιοί Φαρμακοποιοί ή μήπως ο κ. Λοβέρδος συνέχισε τα φασιστικά προνόμια τους και τους άφησε το επάγγελμα τους "κλειστό" με δικαίωμα να πουλάνε τις κρατικές Άδειες και να τις κληρονομούν; Όλα τα άλλα επαγγέλματα "ανοίγουν" και το φαρμακευτικό επάγγελμα παραμένει "κλειστό" για να πουλάνε οι ιδιοκτήτες Φαρμακείων κρατικές Άδειες 350.000-700.000 ευρώ!
ΖΗΤΩ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ, ΖΗΤΩ Η ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ, ΖΗΤΩ ΟΙ ΑΥΛΕΣ, ΖΗΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ, ΖΗΤΩ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΖΗΤΩ Ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ, ΖΗΤΩ Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΖΗΤΩ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ, ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΖΗΤΩ ΟΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ "ΚΛΕΙΣΤΑ" ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΖΗΤΩ Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ!

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: