20.1.11

Νέο «όχι» στην αναδιάρθρωση του χρέους...


Μετά τις προερχόμενες από την Ευρώπη κατηγορηματικές διαψεύσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, τη σκυτάλη πήρε την Πέμπτη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ο σύμβουλος του τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ Ντέιβιντ Χόλεϊ εξέφρασε την αντίθεσή του στην αναδιάρθρωση, ενώ... επανέλαβε τη θέση του Ταμείου υπέρ της επιμήκυνσης αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ από ΕΕ και ΔΝΤ στην Ελλάδα.

«Υποστηρίζουμε μια πιο μακρά περίοδο αποπληρωμής για το ελληνικό πρόγραμμα η οποία θα μπορούσε να επιτευχθεί με τη μετατροπή του σημερινού δανείου σε Extended Fund Facility (διαδικασία μακράς αποπληρωμής)» τόνισε ο κ. Χόλεϊ και πρόσθεσε ότι «αυτό είναι κάτι που θα μπορούσαμε να προτείνουμε στο Διοικητικό μας Συμβούλιο. Φυσικά, για να συμβεί αυτό θα πρέπει να εργασθούμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας».

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει δηλώσεις και εκτιμήσεις περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ο αξιωματούχος του ΔΝΤ σημείωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα δηλώσει πως δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους που δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας, και συμφωνούμε μαζί της».

Σε σχέδια μερικής διαγραφής χρέους της Ελλάδας αναφέρεται την Πέμπτη η γερμανική έκδοση των Financial Times, ενώ την Τετάρτη κυκλοφόρησε δημοσίευμα της Die Zeit, σύμφωνα με το οποίο το Βερολίνο εξετάζει σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, κάτι που διέψευσε κατηγορηματικά η ελληνική κυβέρνηση.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: