13.1.11

Καθηγητής του Δημοσίου ύποπτος για παιδική πορνογραφία...


Λευκωσία: Καθηγητής του δημοσίου ερευνήθηκε την Τετάρτη από την Αστυνομία, μετά από πληροφορίες ότι θεωρείται ύποπτος για υπόθεση που αφορά παιδική πορνογραφία. Οι σχετικές πληροφορίες διαβιβάστηκαν με σχετικό μήνυμα από την Ιντερπόλ προς το αντίστοιχο γραφείο της Κυπριακής Αστυνομίας. Ενημερώθηκε για ...
την υπόθεση το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας, το οποίο και εξασφάλισε δικαστικό ένταλμα έρευνας της οικίας του εν λόγω καθηγητή.

Χθες το πρωί μέλη του Γραφείου ερεύνησαν την οικία του καθηγητή και παρέλαβαν για περαιτέρω εξετάσεις τρεις συνολικά ηλεκτρονικούς υπόλογιστές, δύο σταθερούς και έναν φορητό. Τα τεκμήρια μεταφέρθηκαν στο Δικανικό Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Δεδομένων για εξετάσεις όσον αφορά τη σχετική καταγγελία.

Ενόψει των εξετάσεων και ενεργειών που θα γίνουν με σκοπό να διαπιστωθεί και να τεκμηριωθεί κατά πόσο ο εν λόγω καθηγητής ασχολείτο ή όχι με το σοβαρό αυτό αδίκημα, δεν έγιναν άλλες κινήσεις.

Η Αστυνομία θα επιχειρήσει μέσω του παροχέα υπηρεσιών διαδικτύου να διαπιστώσει κατά πόσον από κάποιον από τους υπολογιστές γινόταν επίσκεψη σε ιστοσελίδες με ύποπτο περιεχόμενο ή αν υπάρχει στο σκληρό δίσκο υλικό παιδικής πορνογραφίας. Ανάλογα με το αποτέλεσμα θα εξαρτηθούν και οι περαιτέρω ενέργειες της Αστυνομίας.
www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: