13.1.11

Πιάστηκαν οι "Ντάλτον της Δροσιάς"! ...


Σε πολυκατάστημα έχει μετατραπεί η αστυνομική διεύθυνση Εύβοιας μιας και μετά την σύλληψη σπείρας διαρρηκτών, γέμισε με δεκάδες ηλεκτρικές και οικιακές συσκευές όπως βλέπετε και στην φωτογραφία που εξασφάλισε το newse.gr.

Πρόκειται για μία από τις καλύτερες συλλήψεις εδώ και ένα χρόνο. Η σπείρα αποτελούνταν από τέσσερα άτομα, τρεις... Αλβανούς και έναν 27χρονο Έλληνα. Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται ήδη οι τρεις "Ντάλτον της Δροσιάς" ενώ μέχρι και αυτή την ώρα γίνονται έρευνες για τον 25χρονο Αλβανό που διαφεύγει την σύλληψη.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Λαβράκι έδωσε για στους αστυνομικούς μία περιπολία στην Δροσιά το βράδυ της Τρίτης. Το αστυνομικό δαιμόνιο λειτούργησε σωστά και όταν είδαν τους δύο Αλβανούς παρέα με έναν Έλληνα να βγαίνουν από σπίτι στην Δροσιά αμέσως το μυαλό τους πήγε στο πονηρό και τους πλησίασαν για να τους ελέγξουν.

Οι δράστες στην θέα των αστυνομικών μπήκαν στο αυτοκίνητο και έγιναν καπνός. Ακαριαία ήταν η αντίδραση των αστυνομικών που για κάμποση ώρα τους καταδίωκαν στην περιοχή της Δροσιάς.

Αφού είδαν πως δεν μπορούσαν να ξεφύγουν οι δράστες άφησαν το αυτοκίνητο και το έβαλαν στα πόδια. Οι άντρες της ασφάλειας όμως ήταν πιο γρήγοροι και αμέσως τους έβαλαν χειροπέδες.

Ακολούθησε προανάκριση και νομότυπες έρευνες στις οικίες των δραστών, στις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρικών ειδών – συσκευών, είδη οικιακής χρήσης, χρυσαφικά και άλλα προερχόμενα από κλοπές που είχαν διαπράξει σε οικίες των περιοχών Δροσιάς – Λουκισίων – Σκορπονερίων. Μέρος των κατασχεθέντων αποδόθηκε στα θύματα τους, ενώ πολλά από αυτά παραμένουν προς αναγνώριση στην αστυνομική διεύθυνση της Χαλκίδας.

Η παραπάνω εγκληματική ομάδα, από τον Αύγουστο του 2010 μέχρι τη σύλληψη των μελών της, διαπιστώθηκε ότι διέπραξε 44 κλοπές σε ισάριθμες οικίες και μία 1 ληστεία σε βάρος ενός ζευγαριού, την 19-12-2010 στην περιοχή της Δροσιάς, από το οποίο, με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν χρήματα και τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν στον κ. Ανακριτή, για αύριο.
http://newse.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: