10.1.11

«Φωνάζουν» για αντισταθμιστικά μέτρα τα κόμματα, μετά την επιβολή ΦΠΑ...


Λευκωσία: Αντισταθμιστικά μέτρα λόγω της επιβολής απόι σήμερα ΦΠΑ σε τρόφιμα και φάρμακα, εξαγγέλλει σύντομα η Κυβέρνηση. Σε συνάντηση που θα έχουν την Τρίτη το πρωί ο υπουργός Οικονομικών, Χαρίλαος Σταυράκης, με την υπουργό Εργασίας, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, θα ...

συζητήσουν τρόπους στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων του πληθυσμού.

Η επιβολή ΦΠΑ σε τρόφιμα και φάρμακα, τέθηκε σε ισχύ από την Δευτέρα και αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δηλώσεις Άντρου Κυπριανού

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, τόνισε ότι η Κυβέρνηση προχωρεί στα αντισταθμιστικά μέτρα γιατί γνωρίζει πως η επιβολή του 5% στα τρόφιμα και τα φάρμακα, θα επηρεάσει στρώματα της κυπριακής κοινωνίας και ιδιαίτερα τους συνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους.

Δηλώσεις Νίκου Αναστασιάδη

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε ότι μετά την επιβολή ΦΠΑ σε τρόφιμα και φάρμακα, κρίνεται αναγκαία η λήψη αντισταθμιστικών μέτρων.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι το πακέτο αντισταθμιστικών μέτρων θα έπρεπε να είχε εξαγγελθεί μαζί με την πρόταση για ψήφιση του ΦΠΑ και όχι να μελετάται ακόμη η εφαρμογή του.

Δηλώσεις Φώτη Φωτίου

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, Φώτης Φωτίου, δήλωσε ότι τα αντισταθμιστικά μέτρα πρέπει να είναι σωστά στοχευμένα, για να βοηθηθούν όσοι πραγματικά έχουν ανάγκη.

Δηλώσεις Γιώργου Βαρνάβα

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, Γιώργος Βαρνάβα, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι προτίμησε να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα με τη μέθοδο της φορομπηχτικής και φοροεισπρακτικής πολιτικής, γεγονός που επιδεινώνει την όλη κατάσταση.

Σε μια συμβολική αποχή από την αγορά τροφίμων, το Κίνημα Οικολόγων και η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής, πραγματοποίησαν συμβολική εκδήλωση στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου διατέθηκε ψωμί σε τιμή στην οποία δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ.
www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: