28.1.11

Αντιδράσεις των κομμάτων για το θέμα των λαθρομεταναστών ...


Η λήξη της κατάληψης της Νομικής Σχολής της Αθήνας από παράνομους μετανάστες απασχόλησε την Ολομέλεια της Βουλής.
Το ζήτημα έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος υποστήριξε πως η κυβέρνηση έχει «χαμηλή αυτοεκτίμηση και προσδοκίες, αφού,... ούτε την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας κατάφερε να υπηρετήσει, αφήνοντας τους διαμαρτυρόμενους μετανάστες να έρθουν στην Αθήνα, ούτε την κατάληψη της Νομικής κατάφερε να αποτρέψει, παρότι η Αστυνομία είχε πληροφορίες για τους σχεδιασμούς των μεταναστών».

«Η κυβέρνηση μετέφερε τους λαθρομετανάστες απέναντι από το Μουσείο και ακριβώς απέναντι απ' το Πολυτεχνείο, την ώρα που γνωρίζουμε πως η ελληνική οικονομία, αν σωθεί, θα σωθεί από τον τουρισμό και την ναυτιλία» παρατήρησε ο κος Κεφαλογιάννης. «Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σχεδόν παρακαλούσε τις οργανώσεις των νομίμων μεταναστών στην Ελλάδα, να μεσολαβήσουν για να καλύψουν τις ανεπάρκειες του ελληνικού κράτους. Μπράβο σας, θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία σας…».

«Οι μετανάστες δεν θα είναι για πάντα σε αυτήν την περιοχή και δεν πρόκειται να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα, ούτε στο μουσείο που υπάρχει εκεί, ούτε πουθενά αλλού» απάντησε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Χρήστος Πρωτόπαπας, συμπέρανε πως «αποκρούστηκαν οι ακραίες αντιλήψεις, είτε αυτές που ήθελαν την κατάργηση του νόμου, είτε εκείνες που δεν θέλουν την ύπαρξη πανεπιστημιακού ασύλου». Ο κ. Πρωτόπαπας σημείωσε πως «άσυλο δεν σημαίνει πως μπορεί να μετατρέπεται το πανεπιστήμιο σε ξενώνα» και έκρινε ως «ορθή αλλά δυστυχώς καθυστερημένη», την απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής υποστήριξε πως «η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με διαφόρους τρόπους υποδαύλιζαν τον ρατσισμό, καθώς η είσοδος των οικονομικών μεταναστών, αποσκοπούσε στο να ρίξουν τα μεροκάματα και την τιμή της εργατικής δύναμης και να οδηγήσουν την εργατική λαϊκή οικογένεια στην εξαθλίωση».

«Το πανεπιστημιακό άσυλο θεσπίστηκε για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και την θεραπεία των επιστημών. Ο λόγος για τον οποίον έχει θεσπιστεί έχει πάψει να υπάρχει, καθώς διακίνηση των ιδεών μπορεί να γίνεται σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας, εκτός από τον τόπο όπου έχει θεσπιστεί το άσυλο» σχολίασε ο βουλευτής Άγγελος Κολοκοτρώνης από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.

Ο βουλευτής του Συνασπισμού Θ. Δρίτσας εξέφρασε την οργή του για το ότι, «ενώ τα δύο μεγαλύτερα κόμματα επιδεικνύουν τόση ανοχή στην ασυλία της διαπλοκής, δεν έχουν τόσο μεγάλη ευαισθησία για το πανεπιστημιακό άσυλο, των κοινωνικών αγώνων, των ελεύθερων ιδεών και των πανανθρώπινων ευαισθησιών».

«Πίσω από τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που συνέβησαν στον τόπο μας με την καθοδηγούμενη κατάληψη της Νομικής από λαθρομετανάστες, κρύβεται η εκτεταμένη ανομία που κυριαρχεί στην Ελλάδα χρόνια» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμμαχία.

Τέλος, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, ο εκπρόσωπος
Τύπου Γιάννης Παρασκευόπουλος δήλωσε ότι «είχε καιρό να ασχοληθούν τόσοι με μια διαμαρτυρία που δεν ασκεί βία, δεν καταστρέφει δημόσιο χώρο και δεν εμποδίζει τη λειτουργία του, όπως αυτή των απεργών πείνας».
ΝΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: