29.1.11

Προβλήματα έφερε ο χιονιάς


Η θερμοκρασία έχει πέσει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ λόγω των ανέμων έχουν διακοπεί ακόμη και πορθμειακές γραμμές. Μάλιστα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Στα λευκά ντύθηκαν η Φλώρινα και η Κοζάνη, με... συνέπεια τα σχολεία στους δύο νομούς να κλείσουν, ενώ η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες στο ορεινό οδικό δίκτυο της Φλώρινας, αλλά και στο κέντρο της πόλης.

Λόγω του χιονιού διεκόπη χθες η κυκλοφορία για τα μεγάλα οχήματα στην οδό Πατρών –Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας, Φτέρης και Πούντας, ενώ η κυκλοφορία των μικρών οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Οι ισχυροί άνεμοι οδήγησαν στο κλείσιμο της πορθμειακής γραμμή Ρίο - Αντίρριο, ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Άγιο Κωνσταντίνο για Σποράδες. Από το Λαύριο δεν πραγματοποιήθηκε σήμερα το δρομολόγιο του πλοίου "Αλκυόνη" για Ψαρά - Μεστά και του "Μακεδών" για Τζια.

Στον Αργοσαρωνικό επιτρέπεται μόνον η κίνηση των ιπτάμενων δελφινιών για Πόρο, Ύδρα και Σπέτσες. Επίσης, για τη Σαλαμίνα, επιτρέπονται μόνον τα δρομολόγια για τα μικρά πλοία από και προς το λιμάνι του Πειραιά.

Στην Κρήτη επικρατούν ισχυροί νοτιάδες, των οποίων η μέγιστη ένταση προσεγγίζει τα 100 χλμ./ώρα και σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις.

Μεγάλα είναι τα προβλήματα από την βροχόπτωση στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ρόδου. Τα περισσότερα σημειώθηκαν στις περιοχές Αρχαγγέλου, Καλάθου και Λάρδου, όπου, από υπερχείλιση χειμάρρων σημειώθηκαν πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές σε αγροτικούς δρόμους και καλλιέργειες. Προβλήματα σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές του νησιού, όπου παρατηρήθηκαν και ολιγόωρες διακοπές ρεύματος.


Σπύρος Κουντούρης ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: