25.1.11

Αναστάσιος: «Θλίψη και πόνος για τα γεγονότα στην Αλβανία»...


Τη θλίψη του για τα αιματηρά γεγονότα της περασμένης Παρασκευής, στα Τίρανα, εκφράζει ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, με ανακοίνωση που δημοσιεύεται στον ιστότοπο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας.
"Με θλίψη και πόνο ψυχής παρακολουθήσαμε τα όσα δραματικά συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο των Τιράνων. Συλλυπούμεθα εκ καρδίας τις οικογένειες όσων έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίσθηκαν βαριά. Στις κρίσιμες αυτές ημέρες, είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η βία γεννά μίσος και το μίσος σκοτίζει την καρδιά οδηγώντας σε ένα φαύλο κύκλο αναταραχής και αδιεξόδων", σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

"Για να επικρατήσει μόνιμη ειρήνη και πρόοδος, θα πρέπει να εγκαταλειφθεί κάθε μέθοδος παραπληροφορήσεως και κάθε μορφή βίας. Προσευχόμαστε ολοψύχως να υπάρξει, από όλες τις πλευρές, περισσότερη νηφαλιότητα, περισσότερη διάθεση διαλόγου και αλληλοκατανοήσεως. Οχι άλλο αίμα! Οχι στη σύρραξη. Ο Θεός της αλήθειας, της δικαιοσύνης και της συγγνώμης ας φωτίζει όλους τούς υπευθύνους στην αναζήτηση της ειρήνης και της συνεργασίας. Μόνο με αυτοσυγκράτηση, αλήθεια και συνδιαλλαγή μπορεί να εξασφαλισθεί ουσιαστική ειρήνευση και να οδηγηθεί η χώρα σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον".

Δεν υπάρχουν σχόλια: