3.1.11

Εντολή για άμεση απελευθέρωση των επαγγελμάτων...


Εντολή στους υπουργούς να προχωρήσουν άμεσα στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων έδωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι έτσι θα γίνουν φθηνότερες οι συναλλαγές για τους έλληνες πολίτες, θα μειωθεί η γραφειοκρατία και θα καταστεί ανταγωνιστικότερη η ελληνική οικονομία.

Παράλληλα ζήτησε...
εξαντλητικό διάλογο με τους εμπλεκόμενους με στόχο να ενσωματωθούν όσες προτάσεις είναι χρήσιμες.

Εν τω μεταξύ, ανωτάτη κυβερνητική πηγή διαβεβαίωσε πως θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει διάλογο ως τις 15 Ιανουαρίου και κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή έως το τέλος του μήνα.

Πληροφορίες έφεραν τον πρωθυπουργό θορυβημένο από τις πρόσφατες αντιδράσεις των βουλευτών και θα ζητήσει από τους υπουργούς να παρέχουν πλήρη ενημέρωση στους βουλευτές για τα υπό συζήτηση νομοσχέδια όπως αυτό των κλειστών επαγγελμάτων, ώστε οι βουλευτές να μην μένουν με την εντύπωση ότι οι υπουργοί τους απαξιώνουν και τους περιφρονούν.

Αν δεν αλλάξει η κατάσταση στην Ευρώπη, οι πιέσεις θα συνεχιστούν

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη σύσκεψη με την επιτροπή για την συλλογή ενός εκατομμυρίου υπογραφών πανευρωπαϊκά για την έκδοση ευρωομολόγου, σημείωσε ότι αν μείνει η Ευρώπη στην σημερινή ερμαφρόδιτη κατάσταση θα συνεχιστούν οι πιέσεις των αγορών και θα ταλανίζεται από αλληλοκατηγορίες και εθνικισμούς.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι αυτό που συζητείται είναι, ουσιαστικά, η μετεξέλιξη της οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρώπης και αυτά όλα "πρέπει να τα δούμε και από την πλευρά του συμφέροντος της χώρας αλλά και του ευρωπαϊκού συμφέροντος". Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος, τονίζοντας ότι υπάρχουν περιθώρια ευρύτερων συναινέσεων στην Ευρώπη.

Σημείωσε επίσης ότι ο ρόλος της Ελλάδας μπορεί να είναι σημαντικός και ήδη η χώρα συμβάλει σε όλες τις θετικές αποφάσεις που λαμβάνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Το ζήτημα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη", δήλωσε εξερχόμενη από το Μέγαρο Μαξίμου, η επικεφαλής της επιτροπής για τη συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου υπογραφών υπέρ της έκδοσης ευρω-ομολόγου, Βάσω Παπανδρέου.

Η κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι το θέμα του ευρω-ομολόγου και η οικονομική διακυβέρνηση αφορά το μέλλον της Ευρωζώνης και σημείωσε ότι οι αποφάσεις δεν θα πρέπει να παίρνονται "υπό πίεση και εκ των υστέρων".

Επιπλέον, η επικεφαλής της επιτροπής ανέφερε ότι "θα προσπαθήσουμε να κινητοποιήσουμε πολύ περισσότερους".

Στο μεταξύ, το απόγευμα ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα ενημερώσει βουλευτές του αρμόδιου τομέα του ΠΑΣΟΚ για τον αναπτυξιακό νόμο.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: