17.1.11

Σκουπίδια Αττικής: "Στον αέρα" ο περιφερειακός σχεδιασμός...


Σοβαρά νομικά προβλήματα φαίνεται ότι έχει η διαδικασία που έχει ακολουθήσει ο ΕΣΔΚΝΑ για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για την εφαρμογή του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ), με αποτέλεσμα το όλο εγχείρημα να βρίσκεται κυριολεκτικά «στον αέρα»

Μια ...
σειρά παρατυπιών (ίσως και παρανομιών) που έχουν γίνει μέχρι στιγμής οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης είναι διάτρητη και είναι πολύ πιθανόν ότι θα έχει πολύ σοβαρά προβλήματα στη Δικαιοσύνη.

Γι' αυτό άλλωστε το λόγο με σημερινή της ανακοίνωση η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, να κάνει γνωστό ότι πρόκειται να χρησιμοποιήσει όλα τα ένδικα μέσα προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ οι συνδικαλιστές δεν διστάζουν να μιλήσουν και για «παράβαση καθήκοντος» του προέδρου Νίκου Χιωτάκη και των μελών της Ε.Ε. του ΕΣΔΚΝΑ που (υποτίθεται ότι) υπογράφουν την επίμαχη απόφαση (http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/9828 και http://www.aftodioikisi.gr/paraskinia/9833 )

Και φαίνεται ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει πολλές πιθανότητες να πετύχει το στόχο της, καθόσον:

- Πρώτον και βασικό η από 10/1/2011 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΣΔΚΝΑ με βάση την οποία υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση δεν υφίσταται! Δηλαδή, α) δεν αναγράφεται ο αριθμός της στην προγραμματική σύμβαση (η aftodioikisi.gr την έχει στη διάθεσή της και η αναφορά στη συγκεκριμένη απόφαση έχει κενό), β) σύμφωνα με τους εργαζόμενους στον ΕΣΔΚΝΑ δεν είναι πρωτοκολλημένη στο κεντρικό πρωτόκολλο του Συνδέσμου, γ) το θέμα της υπογραφής της Προγραμματικής Σύμβασης δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη της συγκεκριμένης συνεδρίασης και δ) «το θέμα δεν συζητήθηκε στη συνεδρίαση και σχετική αναφορά δεν υπάρχει στα πρακτικά», όπως καταγγέλλει στην aftodioikisi.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΕΣΔΚΝΑ Γιώργος Χάρδας, που ήταν παρών σε καθ' όλη της διάρκειά της.

- Δεύτερον, παρά τη γνωμάτευση του νομικού συμβούλου του ΕΣΔΚΝΑ Ευάγγελου Χατζηγιαννάκη ότι η απόφαση για την προγραμματική σύμβαση μπορεί να ληφθεί και από την Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου, η 11/09 απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου (ελήφθη 30/3/2009) είναι σαφής και εξαιρεί ρητά «τη μεταβίβαση ή εκχώρηση αρμοδιοτήτων (σ.σ. από το δ.σ. στην Εκτελεστική Επιτροπή) διαχείρισης απορριμμάτων σε τρίτους, καθώς και τον καθοιονδήποτε τρόπο μεταβίβασης ή παράδοσης χρήσεως σε τρίτους εγκαταστάσεων του ΕΣΔΚΝΑ».

- Η προηγούμενη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΣΔΚΝΑ (349/10) που μνημονεύεται στην Προγραμματική Σύμβαση με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, παραπέμπει το θέμα για απόφαση στο διοικητικό συμβούλιο.

Παράλληλα εντύπωση προκαλεί η ταχύτητα με την οποία το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε νόμιμη την Προγραμματική Σύμβαση (http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/9844), η οποία μάλιστα, όπως προαναφέρθηκε, δεν αναφέρει τη μία από τις δύο αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής στις οποίες εδράζεται.
http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/9876

Δεν υπάρχουν σχόλια: