27.1.11

Χ. Παπουτσής: Οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν δουλειά να αναμειχθούν στο πανεπιστημιακό άσυλο ...


«Ολοι εκείνοι, οι οποίοι επεδίωξαν τη σύγκρουση, τη βία και ονειρεύτηκαν αναμετρήσεις στους δρόμους μεταξύ της αστυνομίας και των μεταναστών μάλλον χάσανε την ευκαιρία. Θέλω να είμαι απολύτως σαφής ότι σέβομαι και θα συνεχίσω να σέβομαι τους νόμους που αφορούν στην προστασία του πανεπιστημιακού ασύλου», τόνισε σε...
δήλωσή του, σήμερα το πρωί, ο κ. Χρ. Παπουτσής, στο περιθώριο συνάντησής του με τον γάλλο ομόλογο του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπενθύμισε μάλιστα ότι έχει χρηματίσει στα φοιτητικά του χρόνια πρόεδρος της ΕΦΕΕ, και από τη θέση αυτή, όπως είπε, έχει κάνει και ο ίδιος «προσπάθειες για την κατοχύρωση του πανεπιστημιακού ασύλου».

«Εμείς αποφασίσαμε, και ήταν πολιτική επιλογή δική μου, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα συμβάλαμε στην ένταση, στις συγκρούσεις, στο αίμα που ενδεχομένως ορισμένοι επεδίωκαν», υπογράμμισε ο κ. Παπουτσής, προσθέτοντας ότι οι πανεπιστημιακές αρχές είναι οι μόνες οι οποίες έχουν την ευθύνη για την λειτουργία του πανεπιστημιακού χώρου, των εγκαταστάσεων και την εφαρμογή του νόμου όσο αφορά το πανεπιστημιακό άσυλο.

«Οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν καμία απολύτως δουλειά να αναμειχθούν στη λειτουργία του πανεπιστημίου και κυρίως στην εφαρμογή του νόμου όσο αφορά στο πανεπιστημιακό άσυλο.

Οι αστυνομικές αρχές παρεμβαίνουν μόνο στην περίπτωση που υπάρχει εισαγγελική εντολή μετά από απόφαση των αρμοδίων οργάνων των πανεπιστημίων. Και σε αυτό θα παραμείνουμε απολύτως σταθεροί», σημείωσε ο υπουργός.
BHMA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: