5.6.10

Συνεχίζεται η ιστορική επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου στην Κύπρο...


Λευκωσία: Συνεχίζει την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπας Βενέδικτος XVI, ο οποίος έφθασε χθες στο νησί. Το πρωί βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η Πρώτη Κυρία, Ελση. Ο Ποντίφικας και ο Πρόεδρος Χριστόφιας αντάλλαξαν δώρα, ενώ...


είχαν και κατ' ιδίαν συνάντηση μικρής διάρκειας.

Ακολούθως ο Πάπας Βενέδικτος XVI υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών του Προεδρικού Μεγάρου και ακολούθησε παρουσίαση των αντιπροσωπειών της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αγίας Εδρας.

Στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, πραγματοποιήθηκε μια σεμνή τελετή, κατά την οποία χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και στην παρουσία μελών του Διπλωματικού Σώματος, της θρησκευτικής και πολιτικής ηγεσίας και εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Μετά την τελετή, ο Πάπας χαιρέτισε τα παιδιά που βρίσκονταν στο χώρο όπου έγινε η τελετή και έπαιζαν μουσική για τους παρευρισκομένους. Ο Πάπας Βενέδικτος χαιρέτισε επίσης και πολιτικούς αρχηγούς καθώς και άλλους προσκεκλημένους.

Ακολούθως ο Πάπας επισκέφθηκε το σχολείο του Αγίου Μάρωνα, όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια ειδικής αναμνηστικής πλακέτας για την εδώ επίσκεψή του. Ακολούθως ο Αρχιεπίσκοπος των Μαρωνιτών Γιούσεφ Σουέιφ απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ τελέσθηκε λειτουργία. Παρουσιάστηκε επίσης καλλιτεχνικό πρόγραμμα από παιδιά του σχολείου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πάπας Βενέδικτος XVI.

Αυτή την ώρα ο Ποντίφικας βρίσκεται Ιερά Αρχιεπισκοπή, όπου τον υποδέχθηκε ο Κύπρου Χρυσόστομος ΙΙ και μέλη της Ιεράς Συνόδου της κυπριακής Εκκλησίας και πραγματοποιήθηκε άρχισε κατ' ιδίαν συνάντηση μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου και του Πάπα Βενέδικτου.

Ακολούθως ο Ποντίφικας επισκέφθηκε το άγαλμα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ', καθώς και τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη και στη συνέχεια το Μουσείο Βυζαντινών Εικόνων.

Στις 13:40 ο Πάπας παρακάθεται σε γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του στη Αρχιεπισκοπή ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, στο οποίο παρακάθονται και αντιπροσωπείες των δύο πλευρών, ενώ στις 14:40 θα γίνει ανταλλαγή δώρων.

Στις 17:15 ο Πάπας Βενέδικτος θα μεταβεί πεζός από την Αποστολική Νουντσιατούρα στην Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, όπου θα γίνει Θεία Λειτουργία με Ιερείς, Μοναστές, Μοναχές, Διακόνους, Κατηχητές και Καθολικά Εκκλησιαστικά Κινήματα της Κύπρου.

Αύριο Κυριακή και συγκεκριμένα στις 09:15, ο Πάπας Βενέδικτος θα μεταβεί στο Στάδιο Ελευθερία όπου θα γίνει ανοικτή Θεία Λειτουργία. Ο Πάπας Βενέδικτος μετά την απαγγελία του Angelus, θα παραδώσει αντίγραφο του Κειμένου Εργασίας (Instrumentum Laboris) σε κάθε ένα από τα μέλη της Ειδικής Συνέλευσης της Συνόδου των Επισκόπων.

Στις 13:00 ο Πάπας Βενέδικτος θα παρακαθίσει σε γεύμα με τους Πατριάρχες και Επισκόπους του Ειδικού Συμβουλίου της Συνόδου των Επισκόπων, τον Κύπρου Χρυσόστομο και μέλη της παπικής συνοδείας.

Στις 16:30 ο Ποντίφικας θα επισκεφθεί τη μαρωνίτικη εκκλησία της Παναγίας των Χαρίτων στη Λευκωσία, όπου θα τον υποδεχθεί ο Αρχιεπίσκοπος Σουέιφ, ενώ θα υπάρξει και σύντομη προσευχή.

Στις 17:45 της Κυριακής ο Πάπας Βενέδικτος θα μεταβεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας από όπου και θα αναχωρήσει από το νησί.

Στο αεροδρόμιο θα πραγματοποιηθεί αποχαιρετιστήρια τελετή στην παρουσία του Προέδρου Χριστόφια και της Πρώτης Κυρίας, Ελσης. Στην τελετή θα μιλήσει ο Πρόεδρος Χριστόφιας και θα ανταπαντήσει ο Ποντίφικας.
www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: