28.6.10

«Δεν θα φύγει κανένα πλοίο» διαμηνύουν δύο ενώσεις ναυτεργατών ...


Νέο μπλόκο αύριο στο λιμάνι του Πειραιά...
Νέο μπλόκο στο λιμάνι του Πειραιά προαναγγέλλουν για αύριο οι ναυτεργάτες. Δύο από τα 14 σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.) εμμένουν στην απόφασή τους για απεργία, παρά την απόφαση της Ομοσπονδίας να μην συμμετάσχει στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ.
Η ΠΕΜΕΝ και η Στέφενσον (που ελέγχονται από το Π.Α.ΜΕ.) ανακοίνωσαν ότι...
θα απαγορεύσουν τον απόπλου από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM 99,5, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ., Νίκος Ξουράφης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αύριο δεν θα φύγουν καράβια από το λιμάνι του Πειραιά».

«Αν η κυβέρνηση επιλέξει να χτυπήσει την αυριανή απεργία, θα έχει την ευθύνη», διεμήνυσε ο κ. Ξουράφης, υποστηρίζοντας ότι τα φαινόμενα έντασης «προκαλούν τηλεοπτικοί σταθμοί που αναπαράγουν τις ανακοινώσεις της Ένωσης Εφοπλιστών».

Ο Νίκος Ξουράφης τόνισε ότι στην απεργία συμμετέχουν, εκτός από τα δυο σωματεία ΠΕΜΕΝ και Στέφενσον, και εργαζόμενοι από άλλα σωματεία, που δεν ακολουθούν την απόφαση της Π.Ν.Ο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ακτοπλοϊκές ενώσεις και επιχειρήσεις θα ζητήσουν την παρέμβαση εισαγγελέα, ώστε να επιτραπεί ο απόπλους από το λιμάνι του Πειραιά.
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: