30.6.10

Ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη από την 1η Ιουλίου λόγω ΦΠΑ...

Στα 3 δισ. ευρώ το χρόνο ή σε 60 ευρώ το μήνα για κάθε νοικοκυριό υπολογίζεται το κόστος της επιβάρυνσης από την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. Την ίδια ώρα, πάντως, το πρώτο πεντάμηνο του έτους τα έσοδα από την αύξηση του ΦΠΑ παρουσιάζουν αύξηση μόλις 0,8% έναντι ετήσιου στόχου 14,5%.
Από την 1η Ιουλίου 2010 ο...
βασικός συντελεστής ΦΠΑ αυξάνεται στο 23% (από 21%), ο χαμηλός που αφορά τρόφιμα και είδη ευρείας κατανάλωσης σε 11% (από 10%) και ο πολύ χαμηλός συντελεστής σε 5,5% (από 5%).

Επίσης επεκτείνεται ο ΦΠΑ 23% σε δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές, ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα, στους καλλιτέχνες και συγγραφείς.

Αρχίζει επίσης και ο λογιστικός προσδιορισμός των εισοδημάτων και η τήρηση βιβλίων εσόδων- εξόδων για τους ιδιοκτήτες ταξί, περιπτέρων, υποπράκτορες εφημερίδων και περιοδικών.

Λόγω της αύξησης του ΦΠΑ αναπροσαρμόζονται οι τιμές των διοδίων σε αρκετά σημεία των οδικών δικτύων.

Στην Αττική Οδό η τιμή αναπροσαρμόζεται στα 2,80 ευρώ από 2,70 για τα αυτοκίνητα, ενώ ανάλογες αυξήσεις αναμένονται για τα δίκυκλα και τα φορτηγά.

Στον οδικό άξονα από Μεταμόρφωση έως Σκάρφεια Φθιώτιδας, οι αυξήσεις θα κυμαίνονται από 5 έως 15 λεπτά σε όλους τους σταθμούς.

Στα διόδια Νεστάνης στην Εθνική οδό Κόρινθος - Τρίπολη- Καλαμάτα, οι οδηγοί των αυτοκινήτων θα πληρώνουν 1,30 από 1,20 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Αυξήσεις 10 λεπτών για τα αυτοκίνητα θα ισχύουν και στα διόδια Μοσχοχωρίου και Λεπτοκαριάς στον οδικό άξονα Μαλιακός - Κλειδί Ημαθίας, ενώ στα διόδια στο Σπαθοβούνι η αύξηση 10 λεπτών θα ισχύσει μόνο για τα φορτηγά.

Τέλος, αυξάνεται από την Πέμπτη 1η Ιουλίου το κόμιστρο στα ταξί, καθώς ενσωματώνεται στα τιμολόγια ΦΠΑ 11%. Παράλληλα από την 1η Ιουλίου οι ιδιοκτήτες ταξί θα είναι υποχρεωμένοι να τηρούν βιβλία εσόδων – εξόδων και να εκδίδουν αποδείξεις.

Η σημαία αναπροσαρμόζεται στο 1ευρώ και 16 λεπτά, η ελάχιστη διαδρομή στα 3,10, η μονή ταρίφα 66 λεπτά ανά χιλιόμετρο και η διπλή 1.16.

Η κλήση ραδιοταξί θα έχει κόστος 1 ευρώ και 88 λεπτά.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: