30.6.10

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν στις 16 Ιουλίου οι ξενοδοχοϋπάλληλοι...

Λευκωσία: Στα άκρα οδηγείται η κρίση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία. Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία κατέρχονται στις 16 Ιουλίου οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, μετά από ομόφωνη απόφαση των συντεχνιών τους, που λήφθηκε σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Λεμεσό. Της απόφασης για απεργιακά μέτρα προηγήθηκε η κήρυξη από το Υπουργείο Εργασίας αδιεξόδου στις...


διαπραγματεύσεις με την εργοδοτική πλευρά για ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης, ο ΓΓ της συντεχνίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων της ΠΕΟ, Λευτέρης Γεωργιάδης, ανέφερε πως ''τα δύο συμβούλια αποφάσισαν την κήρυξη απεργιακών μέτρων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία την Παρασκευή 16 του Ιουλίου'', προσθέτοντας ότι ''δυστυχώς η στάση των ξενοδόχων δεν άφησε άλλη επιλογή στους εργαζόμενους από το να υποστηρίξουν τα δικαιώματα τους, με το τελευταίο μέτρο που έχουν, την απεργία ''.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα η εργοδοτική πλευρά να επανεξετάσει την υστάτη τη θέση της, ώστε ''να μπορεί έτσι να δοθεί διέξοδος στη σύγκρουση που φαίνεται ότι οδηγούμαστε''.

''Πρόκειται για προειδοποιητική απεργία, σε μια προσπάθεια να αναμένουμε οποιεσδήποτε παρεμβάσεις για να αρθεί το αδιέξοδο. Εάν τούτο δεν επιτευχθεί, τότε τα σώματα μας έχουν εξουσιοδοτήσει ανάλογα με τις εξελίξεις να συνέλθουν τα εκτελεστικά συμβούλια των δύο συντεχνιών για να αποφασίσουν για τα περαιτέρω μέτρα'', συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο ΓΓ της συντεχνίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων της ΣΕΚ Περικλής Περικλέους, ανέφερε πως η πραγματοποίηση ή όχι της απεργίας θα εξαρτηθεί από τη στάση των ξενοδόχων, ''οι οποίοι δήλωσαν επανειλημμένως ότι είναι στη διάθεση του Υπουργείου''.

''Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουν δευτέρες σκέψεις για να δεχτούν τη μεσολαβητική πρόταση του Υπουργείου, για να ξεφύγουμε από το αδιέξοδο που πρόεκυψε στη ξενοδοχειακή βιομηχανία'', είπε ο κ. Περικλέους.

Κάλεσε, τέλος, την εργοδοτική πλευρά να αναλάβει τις ευθύνες της, αφού, όπως είπε, ''το συνδικαλιστικό κίνημα, με τη σοβαρότητα που το διακατέχει, παρόλο που η μεσολαβητική πρόταση του Υπουργείου δεν μας ικανοποιούσε, την αποδεχτήκαμε κατά πλειοψηφία, για το καλώς νοούμενο συμφέρον της ξενοδοχειακής βιομηχανίας''.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: