27.6.10

Τρόμος πάνω από τα υπουργεία...

Μια σκιά τρόμου πλανάται από το βράδυ της Πέμπτης πάνω από τα υπουργεία. Η βομβιστική επίθεση στην καρδιά του πιο καλά φρουρούμενου υπουργείου τρόμαξε τους υπουργούς και τα επιτελεία τους, ιδιαίτερα εκείνους που βρίσκονται αυτή την περίοδο στις πρώτες γραμμές της επικαιρότητας. «Νιώθω σαν να...

...χτύπησαν το δικό μου υπουργείο» τόνιζε την επόμενη ημέρα στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, του οποίου όμως τα θέματα βρίσκονται αυτή την εποχή σε σχετική ηρεμία.

Ταυτόχρονα σχεδόν όλοι οι υπουργοί ζητούν οδηγίες από την Αστυνομία για το πώς να διαχειρίζονται στο εξής την αλληλογραφία τους αλλά και τα δέματα που λαμβάνουν, συνήθως δώρα από ψηφοφόρους και εταιρείες. Ορισμένοι από αυτούς είναι ακόμη πιο τρομαγμένοι. «Φοβάμαι για τη ζωή μου. Μπήκαμε στην πολιτική για να προσφέρουμε κάτι. Οχι για να φοβόμαστε κάθε μέρα που φεύγουμε από το σπίτι μας για το αν θα ξαναδούμε τα παιδιά μας» εκμυστηρεύθηκε στον κ. Χρυσοχοΐδη την Παρασκευή συνάδελφός του, αλλά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τον καθησύχασε. «Αν δείξεις ότι φοβάσαι,τότε πέτυχαν τον στόχο τους» του είπε. «Συνέχισε κανονικά τη δουλειά σου.Αυτό τους τρομάζει εκείνους» πρόσθεσε, επιμένοντας ότι με σωστά μέτρα ασφαλείας κανένας πολιτικός δεν έχει τίποτε να φοβηθεί.

Από την άλλη πλευρά, η ηγεσία της Αστυνομίας έχει ειδοποιήσει εδώ και πολλές ημέρες τη φρουρά των υπουργών και των βουλευτών να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας, όσο θα διαρκεί η αναταραχή του Ασφαλιστικού και η προσπάθεια σταθεροποίησης της οικονομίας. Η ΕΛ.ΑΣ. προτείνει στους υπουργούς να προμηθευτούν ανιχνευτές εκρηκτικών ουσιών, όπως έχουν ήδη κάνει νευραλγικές και ευαίσθητες υπηρεσίες, ή ακόμη και ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους που εντοπίζουν εκρηκτικά, όπως έχει ήδη η Βουλή. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση προχωρεί όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει προγραμματίσει, αλλά και όλες τις δράσεις που σχεδιάζει κατά της τρομοκρατίας, στέλνοντας το δικό της μήνυμα πως δεν τη τρομάζουν τα χτυπήματα, έστω και αν στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: