27.6.10

«Φλυαρούν οι καταστροφείς της χώρας» λέει η κυβέρνηση για την ομιλία Σαμαρά...

«Με πομπώδεις εκφράσεις και ανερμάτιστους βερμπαλισμούς και φλυαρίες δεν καλύπτεται η ανυπαρξία πολιτικού λόγου και...

...εναλλακτικής πρότασης για τη χώρα από την αξιωματική αντιπολίτευση» δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής σχολιάζοντας την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ. Η αντίδραση ΛΑΟΣ και ΚΚΕ.

Ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι «είναι πλέον μάταιο για τον Έλληνα πολίτη, να περιμένει τη στοιχειώδη ένδειξη αντίληψης της πραγματικότητας από τον κ. Σαμαρά και τη ΝΔ. Αφού χρειάστηκε να περάσουν εννέα μήνες από τις εκλογές, η ΝΔ βρήκε τη στρατηγική που έψαχνε τόσα χρόνια: Tην 'απαλλαγή της χώρας από το μνημόνιο'».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσέθεσε ότι «αποτελεί ύβρη για τον ελληνικό λαό, οι καταστροφείς της χώρας, να μιλούν για 'παράδοση των κλειδιών από την κυβέρνηση, για ανάγκη αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και για διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής'».

«Σε όλα αυτά η Νέα Δημοκρατία επί έξι χρόνια αρίστευσε. Μας κατέστησε έρμαιο των διεθνών κερδοσκόπων, την πλέον αναξιόπιστη χώρα της Ευρώπης, μεθόδευσε αριστοτεχνικά και με τέλεια επαγγελματική δεινότητα τη δωρεά δημόσιας περιουσίας σε φιλικά της συμφέροντα και κατάφερε να εκτινάξει το έλλειμμα και το χρέος σε δυσθεώρητα ύψη» συνέχισε ο κ. Πεταλωτής.

«Ευτυχώς βέβαια ο κ. Σαμαράς φρόντισε στο κλείσιμο του συνεδρίου του κόμματός του να διασκεδάσει τον ελληνικό λαό. Μίλησε για αρραγή ΝΔ και για πρόβλημα ενότητας του ΠΑΣΟΚ», κατέληξε στη δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απαντώντας στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε: «Ου γαρ οίδε τι λέγει και ποιεί ο κ. Σαμαράς. Του θυμίζω ότι ο αντίπαλος είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Είναι απέναντι και όχι μεταξύ μας.

»Και για να αντιμετωπιστεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χρειάζεται σοβαρότητα, σύνεση και συνεννόηση. Κατά τα άλλα, για τα 'κρεσέντο' και τις 'κορώνες' του Συνεδρίου, μου θυμίζουν το γνωστό ανέκδοτο του λαγού, στην πηγή με το λιοντάρι».

Το ΚΚΕ από πλευράς του τόνισε ότι «η ηγεσία της ΝΔ δεν μπορεί να εμφανίζεται ότι υπερασπίζεται τα λαϊκά δικαιώματα από το αντιδραστικό Μνημόνιο, όταν έχει δεσμευτεί ότι θα το εφαρμόσει και όταν καταγγέλλει και συκοφαντεί μαζί με την κυβέρνηση και το ΛΑΟΣ ως επιζήμιους και παράνομους τους εργατικούς αγώνες που αντιπαλεύουν το Μνημόνιο».
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: