17.6.10

Τσίμας: Είμαι στη διάθεση της Επιτροπής...

Επιστολή με απολογητικό ύφος προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Σήφη Βαλυράκη...
Ναι, είχα φιλικές σχέσεις με το Χριστοφοράκο. Ο δημοσιογράφος του Mega παραδέχεται τις σχέσεις του με το Χριστοφοράκο και τις αποσυνδέει ταυτόχρονα από τη Siemens, μιλώντας μόνος του για την εντιμότητα του.

Την...

...επιστολή την απευθύνει προσωπικά στον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής, αναφέροντας τα εξής:

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, αισθάνθηκα την υποχρέωση να απευθυνθώ προσωπικά σ' εσάς καθώς τ' όνομα μου έχει αναφερθεί δύο φορές ενώπιον της Επιτροπής της οποίας προεδρεύετε.


Ο Τσίμας σχετικά με τη φιλική και κοινωνική σχέση με το Χριστοφοράκο αναφέρει ότι:
Είναι αλήθεια ότι με το Χριστοφοράκο είχαμε μια φιλική-οικογενειακή σχέση. Η σύζυγος μου τον γνώρισε πριν 40 χρόνια ως φίλο, συμμαθητή στο σχολείο και κατόπιν συμφοιτητή στο Πανεπιστήμιο, στη Γερμανία, της αδερφής της (και νύφης μου) Ελένης Τσακτάνη.

Αργότερα, το 2002, ο κύριος Χριστοφοράκος ζήτησε τη νομική συνδρομή της συζύγου μου, δικηγόρου ειδικευμένης στο Οικογενειακό Δίκαιο, σε μια προσωπική του υπόθεση διαζυγίου και επιμέλειας τέκνων.

That's all. Μέσα σε 5 αράδες ο Τσίμας καταχώνιασε μια φιλική σχέση τόσων ετών.

Αυτό είναι το πλαίσιο της γνωριμίας μου, υπογραμμίζει στην Επιτροπή και "πέραν αυτής της συναναστροφής, ούτε με τον κύριο Χριστοφοράκο και τις όποιες επαγγελματικές ή άλλες δραστηριότητες του, ούτε με την εταιρία Siemens είχα ποτέ καμία απολύτως σχέση θεμιτή ή, πολύ περισσότερο, αθέμιτη.

Ο Τσίμας κλείνει την επιστολή του λέγοντας πως είναι στη διάθεση της Επιτροπής. Ταυτόχρονα νιώθει την ανάγκη να πει πως ασκεί την δημοσιογραφία 30 χρόνια με εντιμότητα και ανεξαρτησία γνώμης.

Αυτό δεν το λέμε ποτέ. Το αφήνουμε στους άλλους. Εκτός κι αν είναι κάποιος κατηγορούμενος. Και ο κύριος Τσίμας, αυτή τη στιγμή, δεν είναι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: