25.6.10

«Καρφώνει» Αλογοσκούφη - Παπαθανασίου για τα νοσοκομεία ο Δημ. Αβραμόπουλος...

Αναφέρει ότι δεν διατέθηκαν οι πόροι για την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας...
Στις ηγεσίες του υπουργείου Οικονομίας, την περίοδο 2007 - 2009, μεταθέτει τις ευθύνες για τον εκτροχιασμό των προμηθείων στα νοσοκομεία ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ερωτηθείς για το ζήτημα κατά ...
την προσέλευσή του στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο πρώην υπουργός Υγείας ανέφερε πως "παρά τις επίμονες εκκλήσεις που έκανα, η λειτουργία Επιτροπής Προμηθειών Υγείας δεν χρηματοδοτήθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό μέχρι και τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, πέραν από κάποιες αποζημιώσεις των μελών της, που και αυτές δόθησαν με καθυστέρηση, ενάμισι χρόνο από την ψήφιση του Νόμου".

Ο Δημ. Αβραμόπουλος επέμεινε ότι η μοναδική λύση για την εξυγίανση των προμηθειών είναι η πλήρης εφαρμογή του νόμου του 2007, με τον οποίο συστάθηκε η επιτροπή. Ανέφερε με νόημα ότι ανέλαβε τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία σε πείσμα των αντιδράσεων που είχαν προκληθεί.

Τόνισε ότι με το νόμο καταργούνταν οι απευθείας αναθέσεις, ενώ συγχρόνως εδίδετο η δυνατότητα στην Επιτροπή, να εξοφλεί άμεσα η ίδια τα χρέη των προμηθευτών.

Αναφορικά με τη μεταβατική περίοδο από την ψήφιση του Νόμου μέχρι και την πλήρη εφαρμογή του, σημείωσε ότι υιοθετήθηκε από την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, με βάση κοινοτική οδηγία, η διαδικασία της διαπραγμάτευσης για την προμήθεια ιατρικού υλικού, με τη φτηνότερη και συμφερότερη τιμή και με την αυστηρή προϋπόθεση, ότι οποιαδήποτε τιμή αγοράς δεν θα υπερβαίνει τις τιμές ΦΕΚ, που είχαν καθοριστεί με τις απευθείας αναθέσεις το 2002
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: