27.6.10

Εκπαιδεύοντας τους τηλεθεατές...

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κύλησε η πρώτη εβδομάδα της ψηφιακής τηλεόρασης στην Αθήνα, με τις περισσότερες περιοχές της πρωτεύουσας να έχουν καλό σήμα. Οπως τονίζει ο κ. Γ. Μαθιός, διευθύνων σύμβουλος της Digea, της εταιρείας που...

...έχουν συστήσει από κοινού οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας για την ψηφιακή τηλεόραση, προβλήματα παρουσιάστηκαν μόνο στις περιοχές οριακής κάλυψης, όπως η Νέα Μάκρη, το Λαύριο κτλ. Επίσης από τα στοιχεία που συγκεντρώνει η Digea προκύπτει ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για τους αποκωδικοποιητές, αλλά και για τηλεοράσεις που διαθέτουν την τεχνολογία ΜΡΕG4.

TI NA KANETE ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΕΤΕ ΚΑΘΑΡΟ ΣΗΜΑ
Ακούω τον ήχο των προγραμμάτων αλλά δεν λαμβάνω εικόνα. Τι συμβαίνει;

Στην περίπτωση αυτή μάλλον ο κωδικοποιητής που διαθέτετε δεν είναι τεχνολογίας ΜΡΕG4 που είναι απαραίτητος για το σήμα που εκπέμπει η Digea, αλλά τεχνολογίας ΜΡΕG2. Πρέπει λοιπόν να προμηθευτείτε τον κατάλληλο αποκωδικοποιητή.

Το ψηφιακό μου σήμα είναι ασθενές ή κάνει διακοπές.Τι πρέπει να κάνω;

Είναι πολύ πιθανό η κεραία σας να μην είναι προσανατολισμένη σωστά.Δοκιμάστε να επαναπροσανατολίσετε την κεραία σας προς το κέντρο του Υμηττού ή της Αίγινας ή να εγκαταστήσετε δεύτερη κεραία. Πού μπορώ να βρω πληροφορίες για τις περιοχές κάλυψης; Στον ιστότοπο www. digea. gr μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες για τις περιοχές κάλυψης, μέσω της ειδικής εφαρμογής «Περιοχή Κάλυψης».

Εχω ελέγξει ότι η τηλεόρασή μου έχει ενσωματωμένο δέκτη ΜΡΕG4,ωστόσο δεν λαμβάνω το ψηφιακό σήμα.

Θα πρέπει να συντονίσετε τα κανάλια στην τηλεόρασή σας από την αρχή όπως όταν την εγκαταστήσατε πρώτη φορά. Συμβουλευτείτε τις οδηγίες χρήσης.

TI ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ
* Για να παρακολουθήσετε τηλεόραση με ψηφιακό σήμα, θα πρέπει να εφοδιαστείτε με αποκωδικοποιητές που υποστηρίζουν την τεχνολογία ΜΡΕG4. Το κόστος των συσκευών αυτών κυμαίνεται σήμερα από 40 ως 150 ευρώ, ανάλογα με τις δυνατότητες που προσφέρουν.

* Η βασική διαφορά ανάμεσα στους φθηνούς και στους ακριβούς αποκωδικοποιητές είναι ότι τα πιο ακριβά μοντέλα παρέχουν στον τηλεθεατή διαδραστικές υπηρεσίες οι οποίες είναι άγνωστο πότε θα αρχίσουν να προσφέρονται στη χώρα μας.

* Οι αποκωδικοποιητές μπορεί να συνδεθούν με οποιαδήποτε τηλεόραση έχει δυνατότητα σύνδεσης με εξωτερική κεραία και για τη σύνδεση δεν χρειάζεται ειδικός τεχνικός. Πολλά από τα μοντέλα τηλεοράσεων που κυκλοφορούν διαθέτουν ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή.

* Η δημόσια τηλεόραση εκπέμπει ως σήμερα ψηφιακό σήμα με το πρωτόκολλο ΜΡΕG2, το οποίο δεν είναι συμβατό με τους αποκωδικοποιητές που απαιτούνται για τα ιδιωτικά κανάλια.

* Αν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα με το ψηφιακό σήμα, μπορείτε να θέσετε τα ερωτήματά σας είτε στην ιστοσελίδα της εταιρείας (www.digea.gr) είτε στο τηλεφωνικό κέντρο 14510.

* Θα χρειαστεί ένας διαφορετικός αποκωδικοποιητής για κάθε τηλεόραση που υπάρχει στο σπίτι και δεν διαθέτει ψηφιακό δέκτη που υποστηρίζει το σύστημα ΜΡΕG4...
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: