24.6.10

Πρόκριση...


Του Δηµήτρη Μητρόπουλου
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ: Μοιάζει το ΠΑΣΟΚ µε την Εθνική Γαλλίας; Διευκρίνιση: οι Πράσινοι δεν παίζουν στο Μουντιάλ αλλά στο γήπεδο του Ασφαλιστικού. Κατά τα λοιπά, υπάρχουν ενδιαφέρουσες οµοιότητες. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ αν ο Κουρουµπλής είναι ο Ανελκά της υπόθεσης. Ωστόσο, ο...
βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας µαζί µε τους άλλους τρεις – Θεοδωρίδη, Στασινό και Παρασύρη – έχουν κάνει άνω κάτω την οµάδα πριν ξεκινήσει το µεγάλο µατς στη Βουλή. Ξύλο δεν έχει πέσει ακόµη. Σε αντίθεση µε τους «Μπλε» όπου ο αρχηγός Εβρά αρπάχτηκε µε τον γυµναστή και ο Ριµπερί πλακώθηκε µε τον Γκουργκούφ στο αεροπλάνο. Ωστόσο, όσοι συµµετείχαν στην κυβερνητική σύσκεψη για τα εργασιακά είχαν µείνει µε την εντύπωση ότι πρώτα θα επιστρέψει ο Παπανδρέου από τις ΗΠΑ και µετά θα αποφασιστεί τι θα γίνει – αν δηλαδή τα εργασιακά θα ενσωµατωθούν στο Ασφαλιστικό και θα πάνε ως νόµος στη Βουλή. Ο Λοβέρδος όµως δεν κρατιόταν και το είπε στους δηµοσιογράφους. Ούτε ο Παπακωνσταντίνου ούτε ο Παµπούκης είναι τύποι να πετούν παπούτσια στα αποδυτήρια, ο δε Πάγκαλος έχει βαρεθεί στα γεράµατα τους καβγάδες. Ετσι το βάρος έχει πέσει στον Γιώργο Πεταλωτή που έχει ρόλο Ρεϊµόν Ντοµενέκ.

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ εκπρόσωπος δεν µπορεί να βάλει το κεφάλι του µέσα στα χέρια σε έκφραση απόγνωσης όπως ο γάλλος προπονητής. Ηταν όµως και πάλι υποχρεωµένος να ενώνει τις τελείες στο µπρίφινγκ και να τρέχει πίσω από τον Λοβέρδο στα ατελείωτα αλισβερίσια του µε τους βουλευτές. Οπως η δουλειά του κόουτς είναι άχαρη όταν µια οµάδα έχει περάσει την καλή της εποχή και ο ένας παίκτης δεν αντέχει τον άλλον, έτσι και ο σπόουκσµαν βρίσκεται σε αµήχανη θέση, όταν εκπροσωπεί µια κυβέρνηση που δεν ξέρει τι θέλει και αλλάζει διαρκώς προσανατολισµό. Ακόµη χειρότερα: όταν ο σταρ της οµάδας αρχίζει τα βεντετιλίκια… ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι ο υπουργός Εργασίας – και πρώτος βουλευτής της Β’ Αθηνών – θα ήταν παλικάρι, περνώντας το Ασφαλιστικό µε νόµο και τα εργασιακά µε προεδρικό διάταγµα. Οταν όµως ο Λοβέρδος είδε ότι δεν είχε καµία υποστήριξη από την κυβέρνηση – όπου όλοι κρύβονταν – και ότι η κατάσταση στην Κοινοβουλευτική Οµάδα του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή ήταν αγρία, τους έκανε ένα τεχνικό οφσάιντ. Τραβήχτηκε δηλαδή πίσω, κάνοντας τα εργασιακά ειδική διάταξη στο Ασφαλιστικό. Αφήνοντας την ποδοσφαιρική αργκό, ο Ανδρέας ξαναέκανε το πρόβληµά του πρόβληµα της κυβέρνησης.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ έχασε από τη Νότια Αφρική κι έφυγε µε σκυµµένο το κεφάλι από το Μουντιάλ. Η κυβέρνηση έχει να δώσει αγώνα πρόκρισης στο Ασφαλιστικό.
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα ΝΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: