23.6.10

Αψιμαχίες στη Βουλή κατά τη συζήτηση των φορολογικών νομοσχεδίων...

Λευκωσία: Με καβγάδες, χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα σημαδεύτηκε η έκτακτη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής για το πακέτο νομοσχεδίων για την οικονομική εξυγίανση. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι ενώ αναμενόταν από την κυβέρνηση να...
μειώσει τις δαπάνες του σπάταλου κράτους και της κρατικής μηχανής, εντούτοις, είπε, προχωρεί στην έσχατη λύση που είναι η επιβολή πρόσθετων φορολογιών για να καλύψει τα δημοσιονομικά ελλείμματα.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για καθυστέρηση στη λήψη μέτρων εξυγίανσης.

Στη συζήτηση παρενέβη ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Σταύρος Ευαγόρου, ο οποίος χαρακτήρισε την τοποθέτηση Παπαδόπουλου έντονα αντιπολιτευτική, ότι προκαταλαμβάνει και προδιαθέτει τη συζήτηση, σημειώνοντας ότι όλα αυτά θα πρέπει να καταγραφούν ως ένδειξη της στήριξης της συμμετοχής του ΔΗΚΟ στην κυβέρνηση.

"Συμμετέχετε ως κόμμα σε μια κυβέρνηση, η οποία πήρε πεντακόσια μέτρα για στήριξη της οικονομίας προς τους ξενοδόχους, τις κατασκευές, τη χρηματοδότηση στέγης και έρχεστε με αυτό τον τρόπο να τοποθετείστε", είπε ο κ. Ευαγόρου στο Νικόλα Παπαδόπουλο.

Απαντώντας ο Νικόλας Παπαδόπουλος κάλεσε τον κ. Ευαγόρου να εξηγήσει την απειλή, όπως ανέφερε, που είχε εξαπολύσει το κόμμα του πριν μερικές μέρες ότι αν το ΔΗΚΟ δεν εγκρίνει τα τέσσερα μέτρα θα το διώξουν από την κυβέρνηση. Και προχώρησε λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έστειλε πίσω το Πρόγραμμα Σταθερότητας της κυπριακής κυβέρνησης.

Η αναφορά προκάλεσε την οργή του Σταύρου Ευαγόρου, ο οποίος του ανέφερε ότι λέει ψέματα και παραπλανεί για το Πρόγραμμα Σταθερότητας.

Τότε ο κ. Παπαδόπουλος, ως Πρόεδρος της Επιτροπής, αφαίρεσε το λόγο από το βουλευτή του ΑΚΕΛ.

Ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών απέρριψε τα επιχειρήματα για καθυστέρηση στη λήψη μέτρων και ανέφερε ότι η κυβέρνηση πριν 18 μήνες διέθεσε 500 εκατομμύρια ευρώ για τόνωση της οικονομίας, ενώ σήμερα λαμβάνει μέτρα για εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών.

Οι συντεχνίες ΠΑΣΥΔΥ, ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΔΕΟΚ υιοθετούν κατά βάση τις κυβερνητικές προτάσεις, αξιώνοντας πάταξη της φοροδιαφυγής.
www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: