23.6.10

Καβγάδες...



Του Δηµήτρη Μητρόπουλου
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο δέκατος ανεξάρτητος βουλευτής; Η φασαρία µε τον Γιάννη Μανώλη έχει προκαλέσει απορίες.
ΟΠΩΣ ΚΑΙ στα µπαρ, έτσι και στην πολιτική δεν ξεκινάς έναν καβγά αν δεν επιλέξεις τον αντίπαλο κι αν δεν προσπαθήσεις να ρίξεις εσύ την πρώτη µπουνιά. Η συµπεριφορά του Κυριάκου επιβεβαιώνει τον κανόνα. Αφορµή είναι η...
Θ αποχή των εξεταστών από τη βαθµολόγηση των γραπτών των Πανελλαδικών Εξετάσεων λόγω µη καταβολής επιδοµάτων. Στην ΟΛΜΕ, την Οµοσπονδία των εκπαιδευτικών, το παιχνίδι γίνεται κυρίως από συνδικαλιστές της Ν.Δ., του ΚΚΕ και του χώρου των αριστεριστών. Στην τελευταία ψηφοφορία η ΔΑΚΕ κόπηκε στα δύο, µε το ένα κοµµάτι να αναδεικνύεται σε ρυθµιστή, αφού έτσι πέρασε η παράταση της αποχής από τη διόρθωση. Με αυτά τα «συνδικαλιστικά βαρίδια» της Ν.Δ. τα ‘βαλε ο νεώτερος Μητσοτάκης. Στην αρχή εµφανίστηκε να ενοχλείται η τοµεάρχης της αξιωµατικής αντιπολίτευσης για θέµατα Εκπαίδευσης Ελίζα Βόζεµπεργκ λόγω εισπηδήσεως Κυριάκου στο πεδίο των αρµοδιοτήτων της. Ο Μανώλης όµως δεν άργησε να εµφανιστεί στη σκηνή σηκώνοντας το γάντι. Καθώς οι σαµαρικοί δυσκολεύονται στη ΔΑΚΕ – όπου ο Κώστας Πουπάκης είχε ταχθεί µε την Ντόρα – ο Αργείος είναι αναγκαστικά τοπάρχης της Ρηγίλλης και στα συνδικαλιστικά.

Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ Κυριάκου - Μανώλη δεν ήταν – και δεν θα µπορούσε να είναι – σε υψηλό επίπεδο. Ο µεν Μανώλης έχει άχτι το µητσοτακαίικο, ο δε Κυριάκος – που προκάλεσε τον καβγά – ήθελε τη µέγιστη φασαρία. Γιατί; Για τρεις λόγους. Πρώτον, διότι ο Κυριάκος εκτιµά ότι υπάρχει ένα µεσόστρωµα συντηρητικών ψηφοφόρων που ζορίζεται µε το «όχι» του Σαµαρά στο µνηµόνιο, που σκανδαλίζεται µε τα ραντεβού του Αντώνη µε τον Τσίπρα και που δεν καταλαβαίνει γιατί συνδικαλιστές της Ν.Δ. πρέπει να ευνοούν οιονεί απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως η αποχή των διορθωτών των Πανελλαδικών που αναστατώνει τις οικογένειες των µαθητών. Δεύτερον, ο Κυριάκος θεωρεί ότι σε εποχές συγχύσεως δεν πρέπει κανείς να χάνει ευκαιρίες για ιδεολογικές αντιπαραθέσεις – όπως η αιώνια κόντρα λαϊκής και φιλελεύθερης Δεξιάς. Τρίτον, διότι ο Κυριάκος θέλει να σταµατήσει να ακούγεται το όνοµά του συνδεόµενο για ογδοηκοστή φορά µε τα τηλεφωνικά κέντρα της Ζίµενς. Από την άποψη αυτή, το να τα κάνει γυαλιά - καρφιά µε τον Μανώλη για τις επιλογές της ΔΑΚΕ είναι ο ωραιότερος αντιπερισπασµός.

ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ επιστρέφουµε στο ερώτηµα της αρχής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επιθυµεί να είναι ο δέκατος ανεξάρτητος της Βουλής.

Αλλωστε, σε όλες τις ψηφοφορίες στη Βουλή πάει µε τη γραµµή της Ν.Δ., άρα δεν προσφέρει αφορµή. Μόνο αφορµές για καβγάδες βρίσκει.
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα ΝΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: