5.2.10

"Τσουνάμι" στις αγορές...


Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι διεθνείς αγορές την Παρασκευή, με τους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων να υποχωρούν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών, απηχώντας το κλίμα ανησυχίας για τη δημοσιονομική κατάσταση χωρών της Ευρωζώνης όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι απώλειες αγγίζουν το 3,32% με το γενικό δείκτη να βρίσκεται στις 1.886,98 μονάδες και το τζίρο να βρίσκεται στα 224,63 εκατ. ευρώ. Πτώση 1,27% σημειώνει το Λονδίνο, 0,73% η Φραγκφούρτη και 2,30% το Παρισι. Σε...
υψηλά επίπεδα παραμένουν τα spreads των ελληνικών δεκαετών ομολόγων σε σύγκριση με τα αντίστοιχα γερμανικά, φτάνοντας στις 363 μονάδες βάσης.

Γενικευμένες είναι και πωλήσεις ομολόγων Ελλάδας, Ισπανίας και Πορτογαλίας.

Το γενικευμένο κύμα ρευστοποιήσεων που ξεκίνησε από την Ασία και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη προκαλούν τα ερωτήματα για τη συνοχή της ευρωζώνης, με αιχμή την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Στο μεταξύ, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης υποχώρησε την Παρασκευή στο χαμηλότερο σημείο του από τις αρχές Νοεμβρίου, λόγω των ανησυχιών που υπάρχουν για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ αλλά και τα οικονομικά προβλήματα των ευρωπαϊκών χωρών. Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 2,61%. Απώλειες 2,99% κατέγραψε ο Nasdaq.
Υποχωρεί το ευρώ στην αγορά συναλλάγματος

Στην αγορά συναλλάγματος συνεχίζεται η υποχώρηση του ευρώ και η ισοτιμία του έναντι του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,34% και διαμορφώνεται στα 1,3681 δολάρια. Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 122,4137 γιεν, στο 0,8716 με τη Στερλίνα και στο 1,4697 με το Ελβετικό Φράγκο.

Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 1,63% έναντι του γιέν και διαμορφώνεται στα 89,4850 γιέν, στο 0,6371με τη Στερλίνα και στο 1,0744 με το Ελβετικό φράγκο.
Καταγγέλλει συντονισμένη επίθεση κατά του ευρώ ο πρωθυπουργός

Για συντονισμένη επίθεση κατά του ευρώ, η οποία πλέον περιλαμβάνει ως στόχους, μετά την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία, έκανε λόγο την Παρασκευή ο πρωθυπουργός από την Ινδία.

Οι κερδοσκοπικές επιθέσεις που εκδηλώνονται κυρίως σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία, έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην ευρωζώνη καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος για την παρουσία φαινομένου «ντόμινο» που θα υπονομεύσει την οικονομική ανάκαμψη.
Skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: