2.2.10

Μουσική και «αρωμα» Αποκριάς στην Αθήνα...


Γιορτινές εκδηλώσεις...
Μουσική, στολές, ζογκλέρ και γαϊτανάκι θα αποτελέσουν μερικά μόνο από τα στοιχεία του προγράμματος εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων για τις Απόκριες. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Τσικνοπέμπτη 4 Φεβρουαρίου.

Για το πρόγραμμα συνεργάστηκαν ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων, τα «Μουσικά Σύνολα», η Τεχνόπολις, ο Οργανισμός Νεολαίας και Αθλησης και η Διεύθυνση Σχολικής Μέριμνας.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την

Τσικνοπέμπτη 4 Φεβρουαρίου στις 11:30 πρωί στη Βαρβάκειο Αγορά, με πολλή μουσική και εδέσματα, ενώ το βράδυ το γλέντι θα συνεχιστεί στην Πλάκα και στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, όπου θα γίνει ένα ρετρό πάρτι.

Από την Τσικνοπέμπτη και μέχρι την Καθαρά Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστεί ένα μουσικό παζλ για όλα τα γούστα, με λάτιν, τζαζ, ποπ, ροκ, αλλά και ελληνική μουσική, πρωί και βράδυ, σε κεντρικά σημεία της πόλης: Σύνταγμα, Θησείο, Μοναστηράκι, Ψυρρή, Κολωνάκι, Ερμού και αλλού.

Η γιορτή θα επεκταθεί και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας, με συναυλίες στα δημοτικά διαμερίσματα.

Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στο Θησείο και το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου θα γίνουν δύο μεγάλα νεανικά πάρτι στην Πλατεία Συντάγματος.

Ο Δήμος Αθηναίων αξιοποίησε Μουσικά του Σύνολα και έτσι το κοινό θα μπορεί να απολαύσει στις φετινές γιορτές για την Αποκριά, τη Συμφωνική Ορχήστρα, την Ορχήστρα Δωματίου, τη Χορωδία, τη Big Band, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής και τους De Stijl σε διάφορα σημεία της πόλης, αλλά και σε κλειστές αίθουσες.

Εξάλλου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Σχολικής Μέριμνας του Δήμου Αθηναίων το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου μαθητές και μαθήτριες από δημοτικά σχολεία της Αθήνας θα μεταμφιεστούν σε αγαπημένους ήρωες των κόμικ και θα συνοδέψουν άρματα με τις αντίστοιχες φιγούρες σε μία παρέλαση που θα ξεκινάει από τη Συγγρού και Διονυσίου Αρεοπαγίτου και θα καταλήγει στο σταθμό του Θησείου.

Την Κυριακή 7 και το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Φεβρουαρίου η γιορτή για τα παιδιά μεταφέρεται στον κλασικό αποκριάτικο παιδικό προορισμό, το Ζάππειο, όπου θα έχει στηθεί ένα μεγάλο σκηνικό που θα φιλοξενεί διαφορετικά δρώμενα. Όλος ο χώρος θα είναι διακοσμημένος αποκριάτικα, ενώ θα περιμένουν τα παιδιά άρματα, γαϊτανάκι, ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι, καθώς και dj για ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα. Θα μοιραστούν σε όλα τα παιδιά μπαλόνια, μάσκες κ.ά.

Επίσης, ο Οργανισμός Νεολαίας και Αθλησης διοργανώνει δέκα παιδικά πάρτι στα Πολιτιστικά Κέντρα, με στόχο να έχουν τα παιδιά όχι μόνο την ευκαιρία να διασκεδάσουν, αλλά και να επικοινωνήσουν.

Η Αποκριά θα κλείσει τον κύκλο της την Καθαρά Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου σε τέσσερα σημεία της πόλης: στο Λόφο του Φιλοπάππου (από τις 10:00 το πρωί), στην Ακαδημία Πλάτωνος, στο Λόφο Λαμπράκη και στο Αλσος ΚΑΠΑΨ (και στα τρία από τις 11:00 το πρωί , όπου το πέταγμα του αετού θα συνοδευτεί από παραδοσιακό γλέντι με μουσική και χορούς από όλη την Ελλάδα.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: