13.2.10

Κάποιο άγαλμα που (τον) είδε, τον λυπήθηκε...

... και του μίλησε για τους έρωτες της Αρχαιότητας...
Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου (10:40 το βράδυ) ο Θεοδωράκης κάνει... έρωτα. Ασυνήθιστο. Με τα... αγάλματα. Μας γυρνάει στην Ασπασία, τις εταίρες (αυτή είναι η λέξη, κύριε Σταύρο, και όχι η "ιερόδουλες" , που αναφέρετε στο δελτίο Τύπου) και τους έρωτες της Αρχαιότητας. Ο δημοσιογράφος επισκέπτεται το...

μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και συζητά με το Νίκο Σταμπολίδη, δ/ντή του Μουσείου και εμπνευστή της έκθεσης «ΕΡΩΣ» .
Στην εκπομπή μιλούν ο Γιώργος Μαρνελάκης, λέκτορας στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας , ο οποίος δηλώνει ομοφυλόφιλος, και η Κατερίνα Λ. χορεύτρια σε στριπτιτζάδικο της Συγγρού.
Η εκπομπή παρουσιάζει εκ παραλλήλου τις ζωές της Αναστασίας, μιας 13χρονης «παντρεμένης» τσιγγάνας, και της διεθνούς φήμης φωτογράφου Καλλιόπης, που κοντά στα 50 της απέκτησε 2 παιδιά.
Ο έρωτας στις συνοικίες των τσιγγάνων λοιπόν αλλά και στο κέντρο της Αθήνας και της Νέας Υόρκης, της πόλης που περνά τον περισσότερο καιρό της η Καλλιόπη.
Τέλος η Ανθή Καραγιάννη, αργυρή παραολυμπιονίκης στους Αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνο, ξεναγεί τους τηλεθεατές στον ερωτικό της κόσμο και τα συναισθήματα των ατόμων με μειωμένη όραση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: