3.2.10

Κάνει πίσω η Βουλγαρία για την προσφυγή είς βάρος της Ελλάδας...


Αποστάσεις από το ενδεχόμενο προσφυγής της Βουλγαρίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά των αγροτικών μπλόκων κράτησε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ. Τόνισε ότι «αν προχωρήσουμε σε δίκη, αυτό θα μας μπλέξει σε μια χρονοβόρα δικαστική διαδικασία μεταξύ δύο κρατών-μελών της ΕΕ, που θα αποτελέσει προηγούμενο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα τραβήξει χρόνια ολόκληρα».

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας τόνισε ότι έχει ήδη, αναλάβει όλες τις δυνατές διπλωματικές μορφές πίεσης και εξέφρασε την ελπίδα ότι το ζήτημα των κινητοποιήσεων των Ελλήνων αγροτών θα ...


επιλυθεί έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί συνομιλία του Μπ. Μπορίσοφ με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Το κυβερνητικό επιτελείο διαχείρισης της κρίσεως ανακοίνωσε πως περισσότερες από 500 νταλίκες και ΙΧ επιβατικά οχήματα, που περιμένουν τρία 24ωρα να περάσουν στην Ελλάδα, σχηματίζουν -στον οδικό άξονα προς τον συνοριακό σταθμό «Κούλατα»- ουρά άνω των 10 χιλιομέτρων.

Παράλληλα, η κυβέρνηση της Βουλγαρίας εξέφρασε την ανησυχία της για την πιθανότητα, τα σύνορα με την Ελλάδα να παραμείνουν κλειστά, λόγω και των απεργιακών κινητοποιήσεων, που εξήγγειλαν οι Έλληνες τελωνειακοί, για αύριο και μεθαύριο.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: