«Kαταλαβαίνω γιατί ο πρωθυπουργός θεωρεί τον εαυτό του αναντικατάστατο. Είναι λογικό κάτι τέτοιο, για κάποιον που παίρνει τόσο μεγάλες μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες... Συγχαρητήρια κ. Πρωθυπουργέ, ενώνετε τον ελληνικό λαό, δεν τον διχάζετε», ανέφερε δηκτικά στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης στη Βουλή την Τρίτη, στο πλαίσιο της συζήτησης για την τραμπικής έμπνευσης τροπολογία περί απαγόρευσης πάσης φύσεως δημόσιων συναθροίσεων στο χώρο του Μνημείου Αγνώστου Στρατιώτη. Μιλώντας για τις ποινικές ευθύνες από το έγκλημα των Τεμπών είπε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό «επιτρέπετε με μεγαθυμία στη δικαιοσύνη να διερευνήσει τους υπουργούς σας».
Όσον αφορά τη συζητώμενη τροπολογία υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο ήδη οι νόμοι, όταν λειτουργήσουν, μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση. «Ανοίγετε διαμάχες “χωρίς λόγο”, αλλά στην πραγματικότητα με έναν ξεκάθαρο λόγο: το “debate” σας με τον εξαφανισμένο κ. Βελόπουλο. […] Όταν στεκόσασταν με τον κ. Γεωργιάδη δίπλα στον εύζωνα δεν είχατε ευαισθησίες; Α λα καρτ οι ευαισθησίες. Όταν πατούν το πόδι τους οι βουλευτές της ΝΔ εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα, σας δημιούργησε όμως πρόβλημα ένας πατέρας που έκανε απεργία πείνας για το παιδί του […] Όταν ο πρωθυπουργός πήγε στο μνημείο και υποκλίθηκε το πίστευε; Εσείς καταλαβαίνετε ότι είναι ο ίδιος άνθρωπος εκείνος, και ο άνθρωπος που σήμερα με ύφος και αμετροέπεια αναφέρθηκε σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα; […] Νόμοι υπάρχουν, βούληση δεν υπάρχει. Κάνετε μαθήματα προστασίας εσείς σε εμάς; Μήπως ο Ρουβίκωνας επί των ημερών μας μπήκε στη βουλή;».
Ο κ. Ανδρουλάκης εξαπέλυσε οξεία επίθεση κατά του κ. Μητσοτάκη κατηγορώντας τον για τεράστια αλαζονεία. «Όσα επικοινωνιακά παιγνίδια και να κάνετε, όσα μιντιακά συμφέροντα και να στοιχήθηκαν δίπλα σας και προσπαθούν με αγωνία να σας κρατήσουν όρθιο, μπορείτε να κοροιδέψετε πολλούς για λίγο, λίγους για πολύ αλλά όχι όλους και για πάντα. […] Δεν θεωρήσατε αρκετά σημαντικά, το νομοσχέδιο για το 13ωρο, ή την ερώτησή μου για την ακρίβεια, που είναι το μείζον λαϊκό πρόβλημα, για να είστε παρών, αλλά ήρθατε σήμερα για να πάρετε το λάβαρο της πατρίδας απέναντι στους αναρχικούς που δεν θέλουν να προστατευτεί το μνημείο. [...] Ξέρετε απ’ όλα αυτά τι θα μείνει; Ότι απλά θα καθαρίζουν το Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη εργολάβοι καθαριότητας. Αυτό θα μείνει στο τέλος από τη νομική πρωτοβουλία της ΝΔ. […] Μας ασκείτε κριτική που δεν ψηφίζουμε κάτι που δεν φέρει καμία ουσιώδη αλλαγή; Επειδή εσείς θέλετε να τραβήξετε το αυτί του κ. Δένδια; Θα βάλετε την αντιπολίτευση στα εσωκομματικά σας παιγνίδια»;
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε από βήματος τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ότι θα πρέπει να ερωτηθεί ο υπουργός ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας για την μελλοντική τύχη των αναγραμμένων ονομάτων των θυμάτων, αλλά και στις ντροπιαστικές δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη για «καντηλάκια από τα ΙΚΕΑ», ενώ από τις αναφορές του δεν παρέλειψε και τον υπουργό ΠΡΟΠΟ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο οποίος, φανερά διαφοροποιούμενος, αναρωτήθηκε δημόσια γιατί να ανοιχτούν πόλεμοι και διαμάχες χωρίς λόγο.
Χαρακτήρισε ντροπιαστική τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία, κατηγόρησε τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη για ακραία ρητορεία και την κυβέρνηση συνολικά ότι προχωρά σε κοροϊδία και ότι ψαρεύει στα θολά νερά της ακροδεξιάς διχάζοντας το λαό. Απευθυνόμενος στη ΝΔ είπε «Εργαλειοποιείτε το μνημείο για λίγα ψηφαλάκια και δείχνετε υποκρισία και φαρισαϊσμό» και «Είστε ικανοί στο βωμό του πολιτικού αφηγήματος να εργαλειοποιήσετε νεκρούς, ζωντανούς, θεσμούς και μνημεία», ενώ τόνισε: «Λέτε ότι εμείς στο ΠΑΣΟΚ δε θέλουμε να προστατεύσουμε το μνημείο, ενώ η ΝΔ θέλει. Πάλι ένα αφήγημα του τύπου “Οι καλοί και οι κακοί”». Χαρακτήρισε την κυβέρνηση Μητσοτάκη «πανευρωπαϊκό πρωταθλητή στις απευθείας αναθέσεις» και υπογράμμισε: «Δεν δικαιούστε να προχωρείτε σε τόσο ακραία ρητορεία όταν η κ. Μπακογιάννη έβγαζε σέλφι δίπλα στον Άγνωστο Στρατιώτη. [...] Το πρόβλημα είναι η ανεπάρκειά σας».
Σε διαρκείς φωνασκίες βουλευτών της ΝΔ ανέφερε «Εδώ είναι βουλή, θα σεβαστείτε κάθε ομιλητή, διαφορετικά να πάτε στο καφενείο».

1 σχόλιο:
Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.
Οι δύο όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος! Μην ξεχνάτε ότι αυτά τα δύο κλεφτοκόμματα κατάκλεψαν και χρεοκόπησαν την Ελλάδα.
Μετά μας έβαλαν στο μνημόνιο.
Μην ξεχνάτε επίσης ότι χρωστάνε συνολικά 1.000.000.000 €.
Από 509 εκατομμύρια ευρώ έκαστο!
Δημοσίευση σχολίου