Η φωτιά καίει στην περιοχή «Μανούτσο», σε χαμηλή βλάστηση.
Στην περιοχή της Κερατέας, Ανατολικής Αττικής, σε οικοπεδικό χώρο με διάσπαρτες κατοικίες έχει ξεσπάσει φωτιά λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι.
Ειδικότερα, η φωτιά καίει στην περιοχή «Μανούτσο».
Για την κατάσβεσή της επιχειρούν επίγεια 190 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 44 οχήματα και πλήθος εθελοντών και εθελοντικών οχημάτων, ενώ για τον συντονισμό τους έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος».
Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 11 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον συντονισμό τους. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής.
Έχει ηχήσει και 112, ώστε τα άτομα που βρίσκονται στις περιοχές «Χάρβαλο» και «Δροσιά» Ανατολικής Αττικής να απομακρυνθούν προς την Ανάβυσσο.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την πυροσβεστική, η φωτιά έχει «περάσει» στη δυτική πλευρά του βουνού και καίει χαμηλή βλάστηση κι εκεί, ενώ οι προσπάθειες κατάσβεσής της έχουν δυσκολέψει, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Όσον αφορά τις κοντινές δεξαμενές, είναι δύσκολο για τις εναέριες δυνάμεις να τις εντοπίσουν λόγω των πυκνών, μαύρων καπνών.
Στο σημείο βρίσκονται, επίσης, τα αρμόδια κλιμάκια ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου