30.3.23

Από πρόκληση σε πρόκληση για το ακαταδίωκτο...



Την... θωράκιση της ανεξαρτησίας της διορισμένης από την κυβέρνηση Επιτροπής για τα Τέμπη επικαλείται τώρα ο υφυπουργός Μεταφορών για να δικαιολογήσει την τροπολογία-πρόκληση που θεσπίζει το ακαταδίωκτο των μελών της.

Ο... Μιχάλης Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι «είθισται να λειτουργεί έτσι για να θωρακιστεί η ανεξαρτησία του προέδρου και των μελών της Επιτροπής» σε μια προσπάθεια να απαντήσει στην κριτική της αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι με την τροπολογία προβλέπεται πως «ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής ασκούν τα καθήκοντά τους ανεξάρτητα και αμερόληπτα, δεν δέχονται οδηγίες και υποδείξεις, δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας της, εκτός αν ενήργησαν με δόλο».
Είχε προηγηθεί ερώτηση από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Γιαννούλη ο οποίος επανέλαβε το ερώτημα που διατύπωσε ο Α. Τσίπρας, λέγοντας «το ακαταδίωκτο σας το ζήτησαν οι εμπειρογνώμονες ή είναι δική σας πρωτοβουλία, όπως έγινε με τους τραπεζίτες;» με τον κ. Παπαδόπουλο να απαντά «δεν ξέρω αν το ζήτησαν».

Το θέμα όσον αφορά τη διερεύνηση του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών δημιουργεί ακόμη μία φορά εύλογα ερωτήματα για τον κίνδυνο συγκάλυψης των ευθυνών, με δεδομένο ότι ο διορισμός των συγκεκριμένων προσώπων έχει προκαλέσει ήδη σοβαρές αντιδράσεις, ενώ εμμέσως πλην σαφώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να συμπεριλάβει το πόρισμα της επιτροπής στη δικογραφία.

«Αδιανόητη προσβολή στα θύματα»

Οι δικαιολογίες του υφυπουργού Μεταφορών έφεραν άμεση αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο οποίος κατακεραυνώνει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά, υπογραμμίζοντας ότι η ψήφιση του ακαταδίωκτου είναι «το τελευταίο σκαλοπάτι της αναξιοπρέπειας».

Η ανακοίνωση

«Αδιανόητη προσβολή στα θύματα η κυβερνητική απάντηση για το ακαταδίωκτο στην Επιτροπή - Ο κ. Μητσοτάκης ζητά από τους πολίτες ψήφο συγκάλυψης»

Η ψήφιση ακαταδίωκτου για την Επιτροπή που σύστησε ο κ. Μητσοτάκης για το δυστύχημα των Τεμπών, είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της συγκάλυψης.

Η δικαιολογία ωστόσο του αρμόδιου υφυπουργού κ. Παπαδόπουλου, πως ψηφίζουν το ακαταδίωκτο για να «θωρακίσουν την ανεξαρτησία» της Επιτροπής, που οι ίδιοι όρισαν για να τους ελέγξει, είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της αναξιοπρέπειας και μίας αδιανόητης προσβολής στα θύματα και τις οικογένειές τους. 

Απέναντι στο αίτημα όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά ολόκληρης της κοινωνίας για αλήθεια στα αίτια της τραγωδίας, ο κ. Μητσοτάκης ζητά από τους πολίτες ψήφο συγκάλυψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: