30.3.23

Ο Μαρινάκης δίνει το ρυθμό και ο Μητσοτάκης χορεύει...


Δημήτρης Κανελλόπουλος

Μία, κοινή, πληροφορία είχαν σήμερα τα ΝΕΑ (Γιώργος Παπαχρήστος) και το Powergame του Γιάννη Κουρτάκη. Αντιγράφω από τον δεύτερο: «Όπως πληροφορούμαι ο πρωθυπουργός πριν από δυο μέρες σήκωσε το τηλέφωνο και... επικοινώνησε με τον πρόεδρο της UEFA Αλεκσάντερ Τσεφέριν. Σκοπός του τηλεφωνήματος ήταν η υποβολή του αιτήματος από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης (νομίζω ότι δεν πάει πιο ψηλά) για την αποστολή διαιτητών από τα πέντε καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης».

Πολλά περίεργα μαζεμένα εδώ. Και δεν θα αναφερθώ στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, αυτό είναι το λιγότερο. Ούτε στο γεγονός ότι είναι πραγματικά παράδοξο ένας πρωθυπουργός να ασχολείται με τους διαιτητές στο πρωτάθλημα της χώρας του! Υπήρχε ποτέ περίπτωση ο πρωθυπουργός στην Αγγλία να κάνει κάτι τέτοιο με την Premier League; Ή ο καγκελάριος της Γερμανίας για τη Bundesliga; Ούτε κατά διάνοια.

Συνέβη όμως στην Ελλάδα. Και ξέρετε γιατί; Προφανώς επειδή το ζήτησε ο Βαγγέλης-«όλα τα σκ@τά μαζεμένα»-Μαρινάκης. Και πριν από μερικές ημέρες αλλά και προ εβδομάδων με επιστολή στην ΚΕΔ από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, για τον διαιτητή που θα σφύριζε τον αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκος.

«Ορισμό αλλοδαπού Διαιτητή από την Elite κατηγορία Διαιτητών της UEFA» ανέφερε ο Ολυμπιακός στην επιστολή του, «η θέση για elite διαιτητές στα play off φαίνεται ότι υιοθετήθηκε (μεταξύ των άλλων) και από τον πρόεδρο Μητσοτάκη» γράφει σήμερα το Powergame του Γιάννη Κουρτάκη!

Είναι φανερή η πρόθεση του πρωθυπουργού να γίνει αρεστός στον κ. Μαρινάκη. Τον χρειάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ. Και για τα ΜΜΕ του και για την ομάδα του. Βέβαια όλο το Καραϊσκάκη τον έβριζε εν χορώ στους τελευταίους αγώνες του Ολυμπιακού, δεν μπορώ να φανταστώ πως θα αλλάξει τώρα κάτι τέτοιο. Το ίδιο και το ΣΕΦ σε αγώνα της Euroleague. Σε όλα τα γήπεδα τον βρίζουν δηλαδή, ανεξαρτήτως χρώματος ομάδας.

Πρέπει να βρίσκονται σε μεγάλη απελπισία στο Μαξίμου για να ασχολείται ένας πρωθυπουργός με τα οφσάιντ και τα πέναλτι. 

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: