14.10.21

«Πνιγόμαστε!»...


Κέρκυρα - κακοκαιρία: Σώθηκε 12χρονος την τελευταία στιγμή.
Μαρτυρία - Σοκ...
Λίγο έλειψε να θρηνήσουμε νεκρό στην Κέρκυρα και δη ένα 12χρονο παιδί, το οποίο σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από τη μανία της κακοκαιρίας Μπάλλος.

 Ο... αντιδήμαρχος Νότιας Κέρκυρας, Αντώνης Βλάσης, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ για το μεγάλο κακό που πήγε να βρει το εν λόγω ανήλικο παιδί:

«Στα Μωραΐτικα, το σπίτι του παιδιού γέμισε νερό και ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια και ήταν μόνο το κεφάλι του έξω από αυτό. Δεν μπορούσε να προσεγγίσει κανένας εκεί, μόνο το μηχάνημα γκρέιντερ μπορούσε, διότι είχε πάρα πολύ νερό, 2 με 2,5 μέτρα νερό.


Εγώ, ένας πυροσβέστης και ο χειριστής του γκρέιντερ προσπαθήσαμε, δέσαμε με σχοινί τον πυροσβέστη, εκείνος κολύμπησε και σώσαμε το παιδάκι» λεία, αδυνατούν να τα πάρουν οι γονείς

«Πνιγόμαστε!»  

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το corfutvnews, στα Μοραΐτικα πολίτες ανέβηκαν στις στέγες των σπιτιών καθώς υπερχείλισε το ρέμα Μεσσογγή.

Αυτοκίνητα βυθίστηκαν στο νερό, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται με εκτροπές οχημάτων στην περιοχή Βρυώνη για όσους κατευθύνονται προς νότια Κέρκυρα και στη Μεσογγή για όσους κινούνται προς την κεντρική Κέρκυρα». Προβλήματα στο περιφερειακό οδικό δίκτυο σημειώνονται και στην περιοχή Κυνοπιαστών στη Μέση Κέρκυρα.


Στο σημείο επιχειρεί για τον απεγκλωβισμό η Π.Υ. με βαρέα οχήματα, η οποία έχει ήδη απεγλωβίσει δώδεκα (12) άτομα, ενώ αναμένεται η συνδρομή των λιμενικών αρχών με πλωτά μέσα. Αναμένεται απόφαση για διαθέσει ελικοπτέρου από τις Αρμόδιες Αρχές.

Παράλληλα, κατολίσθηση σημειώθηε στους Άγιους Δέκα- Σταυρό. Όπως αναφέρει το corfutvnews.

Σημειώνεται ότι κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της Κέρκυρας αύριο Παρασκευή 15/10, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Κώστας Ζορμπάς, λόγω των έκτακτων συνθηκών στις οποίες έχει περιέλθει η Κέρκυρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: