27.10.21

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ελέγχου η πανδημία...


Μικροπολιτικά παιχνίδια με τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου...

Με τα κρούσματα του κορονοϊού να έχουν εκτιναχτεί στις 4.165 παρά το “ξεπάγωμα” του Σωτήρη Τσιόδρα και την επιστράτευσή του στην προσπάθεια υπέρ του εμβολιασμού η κριτική που ασκείται πλέον από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην κυβέρνηση για τη... διαχείριση της κρίσης συμπυκνώνεται στη φράση “λευκή πετσέτα”.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία, μία συζήτηση που προκάλεσε με ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας, η κατάσταση με τον κορονοϊό δείχνει να βρίσκεται εκτός ελέγχου και μάλιστα οι εικόνες που εκπέμπονται από τη Θεσσαλονίκη με αφορμή τον τριήμερο εορτασμό του Αγίου Δημητρίου και της 28ης Οκτωβρίου προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία. 

Σε σημείο που η αξιωματική αντιπολίτευση να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος, εκείνο δηλαδή που αναγκάστηκε να παραδεχτεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ότι δηλαδή δεν ελήφθησαν μέτρα για τη Θεσσαλονίκη, γεγονός που οδήγησε πέρυσι στο σφοδρότατο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορούν την κυβέρνηση για “ανεμελιά” και της προσάπτουν ότι πέταξε “λευκή πετσέτα” θυμίζοντας μάλιστα τις δηλώσεις -πριν από λίγες ημέρες- του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη που είπε για τους ανεμβολίαστους “να μην σώσουν και εμβολιαστούν”. 
Ο ίδιος μάλιστα επανήλθε προχθές με νεότερα σχόλια για την πανδημία και τους χειρισμούς που εστιάζονται στην θέση του πως η κυβέρνηση δεν παίρνει εντολές από τους ειδικούς και τους γιατρούς.  

Τις αντιφάσεις στην κυβερνητική συμπεριφορά σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος επισημαίνοντας πως την ίδια στιγμή που ο κ. Τσιόδρας εμφανίζεται για να σημάνει τον κίνδυνο και να προειδοποιήσει για δύσκολο χειμώνα, η κυβέρνηση κόβει 900 εκατομμύρια ευρώ από τη δημόσια υγεία στον προϋπολογισμό του 2022. 

Σημείωσε επίσης ότι μέσα σε μία κατάσταση (τον Οκτώβρη θρηνούμε ήδη περισσότερους από 800 συμπολίτες μας) “το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε το σήμα στην κοινωνία πως τελειώσαμε με την πανδημία”.

Η Κουμουνδούρου κατηγορεί ανοιχτά την κυβέρνηση και τη ΝΔ για μικροπολιτικά παιχνίδια γύρω από τον εορτασμό του τριημέρου στη Θεσσαλονίκη, προειδοποιεί όμως ότι πρόκειται για κίνηση υψηλού υγειονομικού ρίσκου που δείχνει “τραγική υποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας και των προειδοποιήσεων των ειδικών”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θυμίζει πως ο ECDC κατατάσσει την Ελλάδα στο υψηλότερο επίπεδο επιδημιολογικού κινδύνου με δυσμενή πρόγνωση για τις δύο επόμενες εβδομάδες, ενώ ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα τα στοιχεία του τελευταίου επταήμερου καταδεικνύουν τη μεγάλη επιδείνωση της κατάσταση σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο και τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πολύ χαμηλά...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: