14.10.21

Στυλιανίδης, όπως Χαρδαλιάς...



Ανεπηρέαστος από τις απίστευτες εικόνες που έχουν καταγραφεί σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στην Αττική εμφανίστηκε ο Χρήστος Στυλιανίδης ακολουθώντας τα βήματα του…προκατόχου του στην Πολιτική Προστασία.

Με μια...ενημέρωση εξπρές και χωρίς ερωτήσεις έκανε λόγο για ένα επικίνδυνο φαινόμενο, ωστόσο υποστήριξε ότι όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη διασπορά και εγρήγορση από χθες και χάρη στην ετοιμότητα και την προετοιμασία η κυβέρνηση έχει προλάβει πολλά περιστατικά.

Ο Χρ. Στυλιανίδης επανήλθε στο καλοκαιρινό δόγμα λέγοντας ότι «βασικός στόχος και προτεραιότητα είναι η διαφύλαξη της ζωής των πολιτών, των υποδομών της χώρας, αλλά και των περιουσιών» και πρόσθεσε ότι «τα ενιαία συντονιστικά κέντρα λειτούργησαν πολύ καλά».


Ο υπουργός μίλησε ξανά για το 112 δηλώνοντας «είναι σύμμαχός μας το 112. Παρακαλούνται οι πολίτες να σέβονται τις οδηγίες. Είναι προληπτικό μέτρο».

Επισήμανε, ωστόσο, ότι έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο διήμερο, ενώ ανέφερε ότι στην Αττική υπάρχουν μεγάλα προβλήματα σε Ποσειδώνος, Πειραιώς, Γλυκά Νερά, Ψυχικό, Καλλιθέα.

Έκανε ξεχωριστή αναφορά σε Εύβοια, όπου υπάρχουν 50 οχήματα της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ για να επέμβουν εφόσον χρειαστεί στις πυρόπληκτες περιοχές, αλλά και στην Κέρκυρα.

Στο νησί των Φαιάκων υπερχείλισε ο χείμαρρος Μεσογγή στα Μωραίτικα και οι δυνάμεις είναι σε γενική επιφυλακή. 

Έχει κινητοποιηθεί ελικόπτερο των ενόπλων δυνάμεων με διασώστες για απομάκρυνση ατόμων από σκεπές σπιτιών, ενώ στο νησί επιχειρεί και ερπυστριοφόρο του πυροσβεστικού σώματος.

Ακόμη, έχει ενεργοποιηθεί και το λιμενικό για την παραλιακή ζώνη από τα μωραίτικα έως τη Λευκίμμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: