16.10.21

Επιτελική αδιαφορία...



Σε τίποτα πλέον δεν μπορείς να πιάσεις την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το επικοινωνιακό παραμύθι είναι καθημερινό και ειδικά μέσα από τον καλοπληρωμένο φιλικό της Τύπο μεγεθύνεται.

Για την απέραντη ανοργανωσιά που επικράτησε με τις πλημμύρες που έπνιξε την Αθήνα φαίνεται ότι φταίει η... βροχή, καθώς κανείς από την κυβέρνηση, την περιφέρεια ή τον δήμο ανέλαβε οποιαδήποτε ευθύνη.

Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει πριν από λίγους μήνες και με τις πυρκαγιές που κατέκαψαν την Αττική, την Εύβοια και τη Μεσσηνία. Κανένας δεν έφταιγε για τα καθηλωμένα πυροσβεστικά αεροπλάνα, για τα πυροσβεστικά που δεν είχαν νερό, για την πλήρη ανοργανωσιά του κρατικού μηχανισμού.

Και να μην μιλήσουμε για τον σεισμό της Κρήτης όπου ισοπεδώθηκαν ολόκληρα χωριά στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, όπου η κυβερνητικοί παράγοντες έστειλαν σκηνές χωρίς κρεβάτια και κουβέρτες του 1957 στους σεισμοπαθείς. Αλλωστε ο καιρός ήταν καλός μπορούσαν να κοιμούνται και στο χώμα. Μόνο που η ίδια κατάσταση εξακολουθεί ακόμη και σήμερα μετά τις καταρρακτώδεις βροχές.

Απόλυτη αδιαφορία επικρατεί επίσης για τις δραματικές επιπτώσεις που έχει για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις το τεράστιο κύμα των ανατιμήσεων στην ενέργεια και τα βασικά προϊόντα. Ο πρωθυπουργός βρήκε πολύ ωραία τα μέτρα που προτείνει για την αντιμετώπισή τους η Κομισιόν, τα θεωρεί αντίστοιχα με αυτά που εξήγγειλε ο ίδιος, ξεχνώντας βέβαια ότι η βασική σύστασή της είναι η μείωση των φόρων. Κάτι που βέβαια δεν περνά καν από τη σκέψη του οικονομικού επιτελείου του ανέμελου πρωθυπουργού.

Η αδιαφορία απέναντι στα ελληνικά νοικοκυριά είναι πλέον σκανδαλώδης. Κανένας στην κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την ακρίβεια που πλήττει τη χώρα. Ενδιαφέρονται μόνο για τους καλούς τους φίλους τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Για κάτι που καμία κυβέρνηση της Δεξιάς μεταπολιτευτικά δεν έχει τόσο εκτεθεί.

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: