14.10.21

Πέρα βρέχει...


Καταλαβαίνω τη στεναχώρια του.
Η ελληνο-αμερικανική αμυντική συμφωνία είναι ασφαλώς πολύ σημαντική για τον τόπο. Και μάλλον θα δέσποζε σήμερα στην επικαιρότητα, αν εκατομμύρια Έλληνες δεν δοκιμάζονταν από μια αφάνταστη ταλαιπωρία - που συνεχίζεται.
Έτσι είναι η ζωή.  
Μια... απρόσμενη κακοκαιρία χαλάει τη "σούπα" και τις μεγάλες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού. Κρίμα.
Αλλά τον κόσμο, τους πολίτες, την κοινωνία (λέξη που απεχθάνεται κι αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι ο Κυριακος  Μητσοτάκης) τους ενδιαφέρει χίλιες φορές περισσότερο τι γίνεται έξω από την πόρτα τους. Ότι δεν μπορούν να πάνε στη δουλειά τους. Οτι τα παιδιά τους κινδυνεύουν να πνιγούν σε σχολεία-κοντέινερ. Ότι τεράστιες μάζες νερού παρασύρουν λεωφορεία στο κέντρο της Αθήνας. Οτι κεντρικές οδικές αρτηρίες κλείνουν απροειδοποίητα γιατί κάποιοι (αυτοδιοικητικοί και άλλοι) έχουν αμελήσει να κάνουν τη δουλειά τους. 

Ο Μητσοτάκης έκρινε ότι ΣΗΜΕΡΑ που πνίγεται πάνω από τη μισή Ελλάδα ήθελε να εξηγήσει τη συμφωνία στους Έλληνες.
Πόσοι τον είδαν και τον άκουσαν, δύσκολο να πει κανείς.
Είναι βέβαια, ωστόσο, ότι πολλοί, παρά πολλοί αναρωτήθηκαν: "Που είναι το κράτος, που είναι η κυβέρνηση που είναι ο πρωθυπουργός." Με άλλα λόγια: Διαπίστωσαν την απουσία του -- ηθελημένη η όχι λίγη σημασία έχει -- από ένα σημαντικό γεγονός που τους αφορά άμεσα και επηρεάζει αρνητικά την καθημερινότητα τους. 

Φαντάζομαι ότι κάποιοι από τις στρατιές των επικοινωνιολόγων του θα τόλμησαν να του το επισημάνουν. Γιατί ο ίδιος αποφάσισε να τους αγνοήσει, αφορά το ρόλο που ο ίδιος προφανώς θέλει να παίζει ως πρωθυπουργός που κάνει το δικό του ανεξάρτητα από το τι περιμένει απο τον ίδιο η κοινωνία. Δηλαδή εκατομμύρια άνθρωποι. Έλληνες  -- όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο από αυτόν. Αλλά με ψήφο ξεχωριστή ο καθένας απ' αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: